oszustwa no problem shop

• Autor wątku Autor wątku oszukanyprzez
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oszukanyprzez

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Widziałam już kilka wątków odnośnie oszustw sklepu "no problem shop", jestem jedną z oszukanych, czy komuś z oszukanych udało się odzyskać pieniądze lub doczekali się w końcu przesyłki?

Mam ten sam problem! ten sam sklep oczywiście, od 2 tygodni nie mogę doprosić się zamówionego towaru...ściemniają że nie dostali przelewu , nie wiem co robic w sumie;/ Jak to było w Twoim przypadku?

Jak zakończyła się przygoda z ww sklepem? Udało się otrzymać towar lub odzyskać pieniądze? Sama właśnie się "wkopałam" w transakcje z nimi....i od 7 dni brak możliwości kontaktu. Na maile nikt nie odpowiada, telefonu nie odbierają.

Hej, na początku; współczuję.

Ano zakończyła się tak że po kilku mailach poprzez formularz kontaktowy na ich stronie domagałam się kontaktu i realizacji zamówienia. Potem przeniosłam się na facebooka- bo mają świetną stronę (masakra , a taka nierzetelność) , i wysyłałam wiadomości z żądaniem realizacji. Potem postraszyłam opinią w internecie oraz obecnością wątków na temat sklepu właśnie na forum prawnym...na końcu zagroziłam policją. W między czasie próbowali mi wmówić aż w jednym mailu że nie otrzymali zapłaty. Obaliłam odpisując że mam dowód wpłaty i nie ma takiej możliwości że wpłaty nie zrobiłam. Dłuuuga cisza. W końcu po ponad 2 tygodniach ( a nawet trzech już chyba) łaskawie się odezwali mydląc mi oczy że nie otrzymali po prostu zapłaty z poczty, pitu pitu, i że bardzo przepraszają. Po mailu o policji oraz wystawieniu odpowiedniej opinii - nagle udało się wpłatę zaksięgować oraz wysłać towar. Koszulkę dostanę jutro. Zamawiałam ją 14 lutego , wpłaty dokonałam 17 lutego. Mamy 11 marzec. Kpina, chamstwo i naciąganie.
Doradzam pisać maile, atakować na fejsie, jeśli posiadasz swojego fejsa nie bać się napisać odpowiednią opinię, postraszyć atakami w internecie na temat nierzetelności i jeszcze raz żądać żądać i żądać realizacji zamówienia.

Daj znać czy poskutkowało. :)

Witam Serdecznie już wiem o jakie zamówienie chodzi. Przesyłka jest

gotowa do wysyłki jutro zostanie nadana kurierem. Przepraszamy za tak
długi czas realizacji zamówienia ,ale jesteśmy na targach i ograniczony
kontakt jest do końca tego tygodnia. Proszę przy następnym zamówieniu
podać imie nazwisko a udzielimy rabatu za tak długi czas oczekiwania.

PS: ruszyło dopiero gdy napisałem o tym, że idę na policję

darkplayer otrzymałaś swoją przesyłkę ?

Jeżeli firma do piątku nie zwróci mi pieniędzy bądź dalej nie otrzymam swojej przesyłki to w piątek zgłaszam sprawę na policję. Miło będzie jak ktoś pójdzie w moje ślady i nie zostawi tego bez odzewu. Polecam również zgłosić sprawę do rzecznika praw konsumenta.

Sorki że tak późno...tak w końcu dostałam przesyłkę z tłumaczeniami że : byli na targach (jakich? hu nołs) i dlatego UTRUDNIONY KONTAKT (:brawo:).
Molestuj dalej, jeśli nic nie ruszy polecam Ci jeszcze wysłać pisemne nie internetowe wezwanie do zwrotu pieniędzy lub realizację zamówienia.
A o tym co piszesz z rzecznikiem praw itd też się zastanawiam. Kpina na maksa.

Ja dziś pieniądze odzyskałem. Jakoś się udało ...

Ponad miesiąc temu przelałam na ich konto 100% przedpłaty po złożeniu zamówienia i dogadania się co do terminów wzorów rasguardów które mieli wydrukować dla całego teamu. Właściciel mimo deklaracji 7-14dni wykonania usługi do dnia dzisiejszego nie zrealizował zamówienia. Nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile. Można by powiedzieć że zapadł się pod ziemię. Wysłałam już wezwanie do zapłaty, wybieram się na policje i składam wniosek o wpisaniu firmy do Krajowego Rejestru Dłużników. (czego naturalną konsekwencja jest, że właściciel może on nie otrzymać np. pożyczki lub kredytu, a także może mieć problemy podczas dokonywania zakupów na raty, zakupu telefonu komórkowego, telewizji kablowej, Internetu, czy w trakcie ubiegania się o leasing).

Proszę koniecznie napisać na adres mailowy powyżej : użytkownik GMarta- myślę że to może być pomocne. Pozdrawiam.

Przed chwilą napisałam. Dziękuję!

Powrót