Oszustwo Alior Bank

• Autor wątku Autor wątku martinelove
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martinelove

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam mam problem . Wzięłam kredyt w Alior Bank 14000 zł jako osiba fizyczna niestety bank nie zgadzal się na restrukturyzację i wypowiedział mi umowę kredytu . Sprawa trafiła do sądu gdzie zapadł wyrok spłaty w ratach po 500 zł miesięcznie. Odwołałam się od tego wyroku do kolejnej instancji sprawa jest 23.08 . Niestety 10.03 moja księgowa pomylila się i podała w us przy rozliczeniu stare konto w Alior Bank prywatne nie używane. Na to konto wpłynął zwrot podatku z mojej firmy. Bank zajął mi te pieniądze na poczet spłaty kredytu broniąc się tym że zadeklarowałam automatyczna spłatę kredytu . W 2015 roku usunęła telefonicznie taka dyspozycję. Czy bank mógł mi to zrobić mimo trwającego procesu? Czy można zająć firmowe pieniądze mimo trwającej sprawy? Co mam teraz zrobić? Pieniądze ze zwrotu były przeznaczone ba rozwój firmy ba specjalny program bez którego nie mogę pracować. Proszę mi pomóc co mam zrobić:(((( będę musiała zawiesić działalność bo nie mogę pracować bez tego programu:( ja splacalabym ten kredyt w ratach przecież to złodziejstwo:(

Proszę pomóżcie mi co mam zrobić:( przecież to złodziejstwo w biały dzień wyżej stawia się bank niż sąd komornik:(
Pomocy

martinelove napisał:
Czy bank mógł mi to zrobić mimo trwającego procesu?
Tak, przecież kredyt został wypowiedziany. Pieniądze wpływające na konto idą na zmniejszenie zadłużenia.

Zastanów się nad używaniem słów pomawiających bank.

loco1 napisał:
Tak, przecież kredyt został wypowiedziany. Pieniądze wpływające na konto idą na zmniejszenie zadłużenia.

No nie do konca mógł bo zabrał pieniądze firmy a nie prywatne ! Nie miał takiego prawa podczas sprawy ja nie uczyłam się od spłaty nie odwołali się więc zaakceptowali wyrok i mimo to okradli moja firmę.

Sąd rozłożył mi spłatę na raty a nie upoważnia banku nikt do pobrania automatycznie 1/3 kredytu jednorazowo !!!

martinelove napisał:
zabrał pieniądze firmy a nie prywatne !
Zabrał pieniądze z Twojego konta. Nie ma znaczenia, od kogo pochodziły.

czym się różnią pieniądze firmowe od pieniędzy prywatnych koncie bankowym ?

Ostatnia edycja:
To kto upoważnia bank do tego ? Rzecznik Praw konsumentów twierdzi że mam rację nie miałam zajęcia komorniczego i nie mógł tego zrobić. Pie pasze były mojej firmy nie moje a to duża różnica!

outmc napisał:
czym się różnią pieniądze firmowe od pieniędzy prywatnych koncie bankowym ?
Różnica polega na tym że konto było prywatne a Pieniądze firmy były zwrotem podatku firmy nie osoby prywatnej wpłynęły na konto prywatne nie firmowe

Roznica polega jeszcze na tym że np Arbiter Bankowy nie może zająć stanowiska w sprawie jedynie sąd. Kredyt był indywidualny nie firmowy !!! Nie było zajęcia komorniczego była zadeklarowana spłata dobrowolna !

... I utraciły na tym rachunku swój charakter. Pozostaje pytanie, czy pozostawiono sumarycznie na Pani prywatnych rachunkach kwotę miesięcznego limitu? I skąd zajęcie, jeżeli Pani twierdzi, że nie zapadł PRAWOMOCNY wyrok (sprawa w pierwszej instancji, następnie apelacja - tak należy rozumieć podane przez Panią informacje?)?

loco1 napisał:
Zabrał pieniądze z Twojego konta. Nie ma znaczenia, od kogo pochodziły.

To teraz mi powiedz co za głupoty piszesz , a jakby pochodziły z 500 + czy rodzinnego alimentów też by sobie bank automatycznie pobrał?

Dyspozycja automatycznej splaty została telefonicznie usunięta 07.07.2015 roku ! Otóż to wyrok nie jest prawomocny ! Sprawa trwa ! Co więcej bank nawet nie poinformował sądu o zaistniałej sytuacji !

Bank nie musiał informować sądu. Złożyła Pani zlecenie PRZED uprawomocnieniem się wyroku?

loco1 napisał:

Bzdura !!! Nawet komornik tego ruszyć nie może hahah słabe informacje kolego !!! Te świadczenia nie podlegają zajęciu!!!

rws-92 napisał:
Bank nie musiał informować sądu. Złożyła Pani zlecenie PRZED uprawomocnieniem się wyroku?

Wyrok nie jest prawomocny ! Zlecenie 2015 rok przecież pisałam

martinelove napisał:
Sprawa trafiła do sądu gdzie zapadł wyrok spłaty w ratach po 500 zł miesięcznie.
Bank zajął mi te pieniądze na poczet spłaty kredytu broniąc się tym że zadeklarowałam automatyczna spłatę kredytu .

To gdzie i kiedy zadeklarowała Pani tę spłatę?

loco1 napisał:
Skoro wiesz lepiej...

Przez kogo?

Przez bank komornika przez nikogo !!! bo są świadczeniami rodzinnymi. No wiem lepiej tak się jakoś składa:) chciałam posłuchać opinii osób Na forum prawnym odnośnie takiego kazusu Ale widzę że brak konkretów :) nadal czekam na opinie w tej sprawie ! Interesuje mnie każdy punkt widzenia

Powrót