Oszustwo na allegro

• Autor wątku Autor wątku Grzegorz123456
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Grzegorz123456

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam wszystkich!

Mam pytanie odnośnie allegro. Kupiłem jakiś czas temu na allegro przedmiot za ponad 400 zł, niestety po przelaniu pieniędzy nie otrzymałem tego ( a jest to już ponad 4 Tygodnie ). A Problem jest w tym, że 18 mam za pół Roku. Czy to znaczy, że z tym przedmiotem, jak i pieniędzmi mogę się już Pożegnać ?

Proszę o jakieś odpowiedzi.

zawiadom Policję o popełnionym pzrestępstwie. Na co czekasz?:o

Tak, Tylko nie wiem jak to jest, Bo przecież złamałem regulamin allegro, zatwierdzając iż mam 18 Lat. :/

ale to już insza inszość, wątpię, czy to bedzie kogokolwiek interesowało.

Czyli Mówisz, że mogę zgłosić to na policję. Bo wiem, że w tej sytuacji to i tak z programu ochrony kupującego nie dostałbym nic, bo wiadomo, że przyczepili by się do wieku. Ale może jak bym zgłosił to na policję to ten gościu może chociaż by te Pieniądze oddał.

Jeszcze jedno pytanko. Czy jak zgłoszę sprawę na policji, To czy ja ( nie mając jeszcze ukończone 18 lat ) poniosę też jakieś konsekwencje ?

Nie, co najwyżej Allegro może Panu zablokować konto.

A co na to sprzedawca? Czy kontaktował się Pan z nim w tej sprawie? Co powiedział?

Sprzedający unika telefonów ode Mnie, Próbowałem się z nim skontaktować kilkadziesiąt razy, niestety bez skutku. Na maile nie odpowiada. Allegro zablokowało Mu konto. Dzisiaj jeszcze udało Mi się znaleźć jego numer gadu gadu, ale niestety Też Mi nic nie odpisuje. Po pierwszym tygodniu jeszcze odebrał ode Mnie telefon, tłumacząc się, że z winy poczty wróciło to do niego, i następnego dnia rano to wyśle. Od tego czasu minęło 4 tygodnie i nie da się z nim w żaden sposób skontaktować. :/

A, i jeszcze jedno. Dzisiaj zauważyłem, że ( nie będę tutaj podawał nazwiska ) ten pan podawał mi wszędzie dane ( jak i na allegro ) zamiast ó i ł, to poprostu o i l, co zmieniało Nazwisko. Nie wiem jak to możliwe, żeby w Danych z allegro mógł zrobić coś takiego, i też na takie dane przelałem pieniądze.

zawiadom policję, łatwo znajdują takich gości, składasz ponadto wniosek o orzeczenie obowiazku naprawienia szkody
składaj szybko. Skończysz 18 lat i założysz nowe konto. A może ci nie zablokuja. :cool:

Ok. Czy jakieś dodatkowe dokumenty ( Oprócz wydruku strony z aukcja, wydruk dokonanego przelewu, Wydruku maili od Niego ) Są Mi jeszcze potrzebne ? :)

Na początek powinno wystarczyć, ewentualnie korespondencja gg jesli była.

Niestety korespondencji, nie mam żadnej, prócz 4 maili w dniu zakupu, które jeszcze Mi ten Pan Napisał. Zaraz właśnie wybieram się na Komisariat.

Witam Wszystkich!!!!!

Byłem na policji. No i teraz Muszę czekać do 2 miesięcy na list, czy postępowanie będzie wszczęte, czy nie. A Co do tego orzeczenia o naprawienie szkody, to Składa się to dopiero, gdy dojdzie do Pierwszej rozprawy. :)

Powrót