Oszustwo na bkika

• Autor wątku Autor wątku honzik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

honzik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Mam pytanie zostalem ofiara wyludzenia na blika ,ktos sie wkradl na profil fb syna i pisal w jego imieniu . Moblbys przelac mi blikiem 1800zl ,z tego ze to pisal syn probowalem przelac ale bank transakcje zablokowal smsem ale ja mimo to wyslalem smsa w celu odblokowania przelewu, no i przelalem .Czy bank w takie sytuacji powinien zadzwonic do mnie? Sprawe zglosilem na policje oraz do banku z ktorego dostalem odmowna reklamacje gdyz niby bylem swiadomy. Pytanie moje to czy moge jeszcze w jakis sposob walczyc z bankiem o zwrot pieniedzy gdyz banki wiedzac o takich rzeczach powinny zadzwonic albo zablokowac,

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Sam sobie jesteś winnym - nie

"ale bank transakcje zablokowal smsem ale ja mimo to wyslalem smsa w celu odblokowania przelewu, " ręce opadają i jeszcze ma pretensje do banku

honzik napisał:
(...) ale bank transakcje zablokowal smsem ale ja mimo to wyslalem smsa w celu odblokowania przelewu,

No i jak tu nie płakać nad naiwnością oraz niezdarnością ludzi?

honzik napisał:
gdyz banki wiedzac o takich rzeczach powinny zadzwonic albo zablokowac,

Nie, przez takich jak Ty przy każdym przelewie trzeba będzie wykonać sześć zdjęć twarzy, pięć dowodu osobistego, porozmawiać z botem z banku a i tak nie będzie pewności, czy przelew pójdzie.

I jasne, jesteś ofiarą. Nie zrobiłeś nc złego. To ktoś Cię okradł. Ale jak można jeszcze się na to łapać? Przecież wszędzie się przed tym ostrzega.

Powrót