Oszustwo na Ebay-u

• Autor wątku Autor wątku rusio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rusio

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam, zakupiłem przedmiot na eBay-u przedstawiający znaczną wartość ponad kilka tysięcy złotych u obywatela amerykańskiego. Czy poza zgłoszeniem całej sprawy na policje macie może jakieś sugestie, jakie kroki mógłbym przedsięwziąć. Kolo jest obywatelem amerykańskim mieszka w NY. Po dokonaniu płatności wszelki kontakt (mailowy i telefoniczny) się z nim urwał. Bardzo dziękuje za każdą pomoc. Pozdrawim

Płaciłem przelew na rachunek bankowy (rachunek zagraniczny). Kolo miał 46 pozytywów zero negatywów. Istnieje podejrzenie, że nie jest to NY, ale wydaje mi się po numerze telefonu ze raczej to to miasto. (ale 100% pewności nie mam)

to jesli pojazdę np. na Karaiby i tam założe rachunek bankowy ,a następnie kupię tam jakiś odpowiednik karty prepaidowej i wrócę do Polski i z tej karty będę do ciebie dzwonił to po numerze telefonu powiesz mi skąd dzwonię..?:)) - pewnie z Karaibów..:)

A dlaczego nie korzystałeś ze świetnego narzędzia jakim jest PAYPAL, który oferuje ochronę kupujących na całym świecie?

dokonywać transakcji przelewem z nieznanym osobnikiem oddalonym o pare tyś km, na podstawie paru komentarzy jest conajmniej lekkomyślne :)

Bardzo dziękuję za rzeczowe i profesjonalne odpowiedzi. Pozdrawiam

P.s. dzwoniłem na telefon stacjonarny

rusio napisał:
Bardzo dziękuję za rzeczowe i profesjonalne odpowiedzi. Pozdrawiam

P.s. dzwoniłem na telefon stacjonarny

obawiam się że po ptokach.... , w zyciu bym nie zaryzykował takiej kwoty

Jedyne co możesz to próbować poprzez ebay, ale wątpie, aby odniosło to jakiś skutek

Powrót