Oszustwo na ibutik

• Autor wątku Autor wątku schatz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
schatz25

schatz25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
witam zostałam oszukana przez rzekomą

z iButik.pl - modne ciuchy nowe i używane. Buty, torebki, biżuteria i inne. sprawa została zgłoszona do administracji,.niestety tylko ją zablokowali . telefon również błędny jest tej osoby , nie wiem czy dane również nie były. Rzekomo twierdziła do 7 października ,że wysyłała paczkę dnia 5.10 ja również wysłałam, skan jej podałam , ona rzekomo twierdzi ,że mi wysłała , z czego skanu nie mam .

Ja wysłałam solarium domowe w paczce . Od niej miałam dostać oryginalny czarny dress z addidas. Co mam zrobić ? Nigdy nie byłam na policji zgłaszać czegoś takiego . i nie wiem czy z tak małą kwotą można ,czy mnie nie wyśmieją?

Zakaz podawania czyiś danych osobowych bez jej zgody! - Colder

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Można a nawet trzeba. Dlaczego masz komuś darować nawet tak małą kwotę? To tylko sugeruje tej osobie, że może robić tak dalej i całkowicie bezkarnie.

tylko nie mam pewności czy to są jej prawdziwe dane bo w internecie nie mogę znaleźć jej

Proszę nie podawać danych osobowych kogoś publicznie! Jeszcze dodatkowo oskarżając o oszustwo.

Proszę udać się na Policję, oni to sprawdzą. Dodatkowo wziąć ze sobą dowody zawarcia umowy i wszystko co się z tym wiąże (w postaci wydruków).

WITAM , KILK dni temu zakupilam , a raczej zaplacilam za dwie pary butow---------- mozesz nosic jak chcesz------pani ktora je sprzedAWALA POPROSILA MNIE O KOMENTARZ ABY MOGLA WYSLAC BUTY, NIESTETY DO TEJ PORY NIE OTRZYMALAM ANI ZWROTU PIENIAZKOW. BRAK TEZ ODPOWIEDZ OD
justyna123456789 TO JEST NICK TEJ PANI. KWOTE JAKA WPLACILAM TO 150 ZL RAZEM Z PRZESYLKA. TAKICH NACIAGACZY JEST TU WIECEJ, CHOCIAZ SA TEZ I UCZCIWI SPRZEDAWCY.

kilka dni temu wyslalam piniadze tj 150 zl za dwie pary butow wraz z przesylka pani - *moderacja* - to jest nick osoby wystawiajacej buty na *moderacja*, do tej pory nie ptrzymalam zamowionego towaru ani zwrotu pieniedzy , pani ta nawet nie odpisala na moje e-mail

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ja tez zostałam oszukana ani ibutik i zgłaszałam administracji cała sprawę chyba z 6 razy. Za każdym razem otrzymywałam jakaś idiotyczną odpowiedz z której w sumie nic nie wynikało. W końcu po ok 6-stym mailu usunęli konto oszustce. Powinnam jeszcze iść na policję, ale jestem tak zmęczona walka z samym serwisem, ze dosłownie nie mam już na to siły i chęci. Czuje satysfakcję, ze przynajmniej usunęli jej konto.
Serwis ibutik jest kiepski, jeśli chodzi o ochronę kupujących, wiec chce tylko przestrzec, żebyście zawsze brali przesyłkę za pobraniem.

Powrót