Oszustwo na olx - towar nie dotarł

• Autor wątku Autor wątku adrianwar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adrianwar

Witam 7 dni temu zakupiłem telefon za 50zl. Było to dokładnie tydzień temu w niedziele, gość po rozmowie pisał że paczkę wyślę zaraz w poniedziałek wiec ok chciał żebym podał mu maila bo na olx niby za podanie maila czy konta blokują ( nie wiem czy tak jest) wiec dostał maila i wysłał mi na niego dane jak imię i nazwisko adres nr konta, pieniądze mu przelałem a na kolejny dzień dodałem ze jak wysłał to niech mi poda nr paczki żebym mógł śledzić pisałem o to ze jeszcze 3x i cisza 0 kontaktu ogłoszenie usunięte. W ten piątek napisałem mu jeszcze maila ze jeśli nie podaje nr paczki a paczka nie doszła ( dziś jest 7 dzień jak paczki nie ma) to zgłaszam to na policje i co, oczywiście cisza. Czy skoro był to przelew na 50zl to policja wogole ruszy 4 litery czy będą tylko mówić zw coś robią ale kasy nie odzyskam bo to za mała kwota?

Temat wałkowany ma forum wielokrotnie.

Skorzystaj z wyszukiwarki.

Na OLX się nie kupuje. Na OLX uzyskuje się kontakt i kupuje w "realu".

Shocked napisał:
Na OLX się nie kupuje. Na OLX uzyskuje się kontakt i kupuje w "realu".

Nie zawsze się ma jak w realu a jechać 500 km za coś wartego 100 zł max to żart dlatego dałem wątek

Zartem jest placenie komus kasy. Bez zadnej gwarancji ze ktos musi dana transakcje dokonczyc i wyslac towar. Sa przesylki pobraniowe itd. Mnostwo oszustow jest na olx. A poki ludzie veda naiwni poty to bedzie trwac.

adrianwar napisał:
Nie zawsze się ma jak w realu a jechać 500 km za coś wartego 100 zł max to żart dlatego dałem wątek

Czytałeś regulamin OLX?
Zrozumiałeś go?
W reklamie TV było hasło "portal ogłoszeń lokalnych:.

Jesteś na FP od 5 lat.
Wykaż minimum inicjatywy. Użyj wyszukiwarki zamiast się fochać.

Powrót