Oszustwo na OLX

• Autor wątku Autor wątku Akiro97
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Akiro97

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, chciałbym się zwrócić z prośbą o udzielenie mi paru wskazówek co robić, otóż sprawa wygląda następująco:

Doszło do zakupu telefonu przez portal OLX o wartości 1700 PLN. Została dokonana wpłata a telefon miał zostać wysłany za pośrednictwem kuriera.
Niestety jest już tydzień opóźnienia i paczki nadal nie ma, kontakt do sprzedającego się urwał tzn. nie odbiera on telefonu, nie odpowiada na maile.
Rozumiem, że w takiej sytuacji najlepiej napisać do serwisu OLX i zgłosić zawiadomienie na policję - to jest oczywiste. Jednak, czy mógłby ktoś doradzić coś więcej? Może wykonać jakiś inny krok, który w tej chwili nie przychodzi mi do głowy. Chyba nie muszę pisać, że zależy mi na odzyskaniu całej sumy.

Tylko zgłoszenie oszustwa na Policje i modlenie się, żeby udało się odnaleźć tą osobę(być może się rozchorowała). Jeżeli nie był przygłupem, to ślad pewnie po nim zaginął. Podobnych wątków tutaj są setki

Ostatnia edycja:
Akiro97 napisał:
Doszło do zakupu telefonu przez portal OLX

Niestety ale w zasadzie nic NIE kupiłeś przez ten serwis.

Nie masz mozliwosci wykonania zadnych ruchow oprocz zgloszenia sprawy ma Policję.
Zawsze mozesz pojechac pod wskazany adres i rozpytac sąsiadów na w/w okolicznosci.

Powrót