Oszustwo - Paypal.

• Autor wątku Autor wątku FML
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

FML

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam

Mam następujące pytanie odnośnie pewnej sprawy na serwisie Paypal.

Jakiś czas temu postanowiłem sprzedać wirtualne przedmioty w pewnej grze i niestety ale zostałem oszukany.
Po wszystkich wpłatach od kupującego moje konto zostało zablokowane natychmiast i jak się w późniejszym czasie okazało, złożone zostało przeciwko mnie roszczenie. Oszust umotywował je jako "Nieautoryzowany" przelew.
Pisałem do nich, co okazało się błędem. Opisałem cały przebieg transakcji jednak po 2 miesiącach zostały mu zwrócone wszystkie pieniądze a w dodatku! Naliczyli mi koszty za transfer pieniędzy! Czyli pomijając fakt tego, że zostałem oszukany w sumie z mojej winy poniewaz nie zabezpieczyłem się, nie mam do tego pretensji to chodzi o to, że naliczyli mi koszty zwrotu a przecież on podał powód "nieautoryzowany" przelew. Więc tak jakby oprócz tego, że napisałem o transakcji, jej fizycznie nie było i wychodzi na to, że dostałem pieniądze na swoje konto za darmo - przez pomyłke, musiałem je oddać a raczej mi je zabrano + doliczono mi koszty.

Teraz dostaje monity w sprawie ujemnego salda, które mam uregulować.

Proszę o opinie na temat tej sytuacji. Czy musze to zapłacić czy nie. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Powrót