Oszustwo przez OLX

• Autor wątku Autor wątku Kubson12345
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kubson12345

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, dwa dni temu umowilem sie z kolesiem na kupno telefonu iphone6 przez olx, zoatalo wyslane pobraniem poczta polska na 1650zl. Dzis dotarl do mnie kurier, byl normalnie ubrany posiadal kartke z nazwiskami odbiorcow innych paczek i moja paczke, zaplaacilem. Chwile potem otworzylem paczke a w sroku byla kawa...
Poszedlem odrazu na poczte, tam powiedzieli ze nie ma ww sytsemie paczki na moj adres. W tym momencie sie zalamalem. Poszedlem na policje, zglosilem zeznanie. niestety nie posiaadam zadnych numerow kontaktowych, tylko rozmowe przez olx ale oferta jest nadal aktualna. I teraz mam pytanie, czy jest szansa ze dzieki temu ogloszeniu znajda tego czlowieka i odzyskam pieniądze ?

po ogłoszeniu nie ma szans, chyba, że koleś jest kompletnym kretynem;)

Nie namierza goscia po kompie z ktorego to wysylal?

loco1 napisał:
Taką masz naklejkę na paczce?

Paczka byla bez pieczatki byla tylko ta kaartka z wypelnieniem, on wygladal na normalnego kuriera, ale pewnie to byle ten sprzedawca ktory tylko podjechal samochodem.
Chyba zr naapisze do goscia z innego konta zeby wyalal mi nowy telefon i jesli bedzie to ten sam bede mogl sie z nim spotkac? To bedzie sobry pomysl?

Ostatnia edycja:
loco1 napisał:
Na razie to oszukał Cię niby-kurier, a nie sprzedawca.
Ale kurier chyba nie zabral telefonu z paczki, wiec to raczrj sprzedawca

Ostatnia edycja:
A ma ktos doswiadczenie jak w takich sprawach zachowuje sie policja? Robia cos z takimi sorawami czy odsylaja do lamusa?

Wedlug mnie to nawet ten sprzedawca mogl podjechac pod moj dom, jaakies 100km od mojej miejscowosci to bylo.
Wiec teraz zaatanawiam sie naad ponownym zamowieniem tego telefonu na inny adres i zlapania sprawcy

dokładnie. Po komputerze nikt go nie namierzy. Przestępcy są na to zbyt sprytni.
PS. Spróbuj teraz zamówić do całkiem innego miasta, bo do tego samego już raczej nie podjedzie jak ma IQ wyższe niż 90.

Powrót