Oszustwo przy sprzedaży samochodu.

• Autor wątku Autor wątku Graccc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Graccc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Kręcony licznik, samochód powypadkowy, liczne naprawy. Czy jest to odpowiedni dział? Czy ktoś może pomóc w tej kwestii? (Już po rękojmi) co mogę w tym wypadku zrobić, gdzie się kierować, jakich dowodów potrzebuje? Czy rozmowy telefoniczne mogą być dowodem w sprawie? Jakie koszty, na co mogę liczyć ?

Kupiłem samochód ford mondeo 2010r od mężczyzny w ogłoszeniu pisało że samochód jest bezwypadkowy przebieg to 194 tys . Gość na gębę poinformował mnie że miał stłuczkę. że w jego żonę ktoś uderzył pokazał mi zdjęcie klapy i zderzaka który wymienił i powiedzial że nic innego w aucie nie ma. Z przodu były lekkie ślady użytkowania ale jakieś tam rysy itd ale nic specjalnego. Po dwóch tygodniach spaliło się sprzęgło i wymieniłem komplet za 2400 po tygodniu popsuł się EGR i wymieniłem 650 zł i wtedy mechanik stwierdził że to dziwne bo powinien jeszcze wytrzymać ok 50 tys. Po zdjęciu osłony maski (była zniszczona) okazało się że jest nalepka o wymianie rozrządu przy stanie 216 tys. W 2016 roku. A na silniku druga z wymianą rozrządu przy 188. Auto zarejestrowane w pl ze stanem licznika 188 , okazuje się że zarejestrowana stłuczka (istotna.) Gościu się wypiera i stwierdza że go naciągam i że nie poczuwa się do odp. Dodatkowo znalazłem skruszone szkla bocznej szyby (przyciemniane) pod siedzeniem więc pewnie bok też był bity. ( Zapewne już w Niemczech ale kto wie) co mogę w tej sytuacji zrobić ?

Próbowałeś z naklejki ustalić jaki warsztat to wymienił?

Przydało by się. Moim zdaniem dowód na sfałszowanie stanu licznika to najprostsza droga do dostąpienia od umowy. Mam nadzieję, że masz dowód na zakup przy stanie licznika ~194.000?

Tak ogłoszenie oraz dziewczynę która przy zakupie była

Powrót