Oszustwo spółka jawna.

• Autor wątku Autor wątku TomaszDr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TomaszDr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Opisze problem który zaistniał jakiś czas temu i jest dla mnie bardzo ważna wasza opinia i porada na ten temat, jednak zbytnio nie będę się rozpisywać.

Prowadzę Spółkę jawną dwuosobową.

1. Pewnego dnia wracam na firmę patrzę a na firmie nie ma towaru, sprzętu nic. Wszystko zostało wywiezione. (Łączna wartość ok. 9mln złotych).
Mój wspólnik nie odbiera ode mnie telefonów, oczywiście część pracowników została i nie wiedzą co maja zrobić, a druga część poszła za wspólnikiem.
Nie mam pojęcia gdzie znajduję się towar i wszystko. Choć spółka 50/50.
Byłem u prokuratury i zostałem tam zbyty, że niby wszystko zostało legalnie zrobione. Mój prawnik mi powiedział, że nie miała prawa mnie zlać.
Jedynie co to znalazłem fakturę, że towar został sprzedany z marża 1% na inna firmie, którą ten mój wspólnik założył. Proszę o pomoc co w takiej sytuacji zrobić.
Pozdrawiam

Przepraszam, nie będę o tym pisał na forum publicznym. Lecz oczekuję od was pomocy z racji tego, że jest to forum prawne.

Nie jestem prawnikiem, ale z tego co wiem to wspolnik ma obowiazek niedzialac na niekorzysc spolki. Po za tym jak sprzet zostal sprzedany to powinna byc kasa za ten sprzet?

Mam wrażenie, że to bait. Ktoś poniósł stratę w wysokości 9 milionów zł i szuka pomocy na forum dyskusyjnym? Panie kochany, jeśli to prawda to szukaj pan pomocy w drogiej kancelarii prawnej. Naprawdę drogiej.

Powrót