Oszustwo z olx

• Autor wątku Autor wątku klaudiaa231
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

klaudiaa231

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam . Jest to mój pierwszy wątek , więc nie wiem czy umieściłam go w dobrym miejscu.
22 sierpnia dokonałam przelewu na olx . Pani dostała przelew dopiero 25 sierpnia i tego też dnia wysłała paczkę . Przynajmniej tak mówi. Wysyłka była kurierska , więc powinnam najpóźniej dostać 27 sierpnia . Jednak paczki nadal nie ma. Na koncie tej Pani podane są dwa numery , jeden jest wyłączony , a na drugi dzwoniłam dzisiaj i pani wpierała mi , że to jakaś pomyłka , że nie wiem o czym mówię , nie ma z tym nic wspólnego nigdy nie miała konta na olx i sprzedanego przedmiotu nigdy nie miała. Jednak miała tak samo na imię jak pani , która sprzedała mi przedmiot. To mnie zaniepokoiło . Jeszcze jest jedna sprawa , która mnie niepokoi. Pani napisała , że w jej mieście ( Wałbrzych ) jest tylko kurier siódemka i nie ma możliwości śledzenia paczek . Sprawdziłam to i kurier siódemka zawsze daje numer paczki. Czy mogę iść z tym na policję ? Suma była dość duża , więc szkoda tak to zostawić . Pozdrawiam

Odpowiedziałaś sobie sama ostatnim zdaniem.

Właśnie nie wiedziałam czy mogę z tym iść na policję , czy coś to da , czy przyjmą w ogóle tą sprawę.

Mają obowiązek. Nie ma limitu kwoty zgłoszenia.
A jaki będzie finał to nie powiem. Moja szklana kula ma przerwę obiadową.

Czy ktoś z Was też został oszukany ? Odzyskaliście swoje pieniądze ?

Powrót