oszustwo

• Autor wątku Autor wątku violes30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

violes30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam problem i bardzo proszę o fachową opinię bo naprawdę ta sprawa mnie męczy.
Szukałysmy z koleżanką poprzez internet ludzi , którzy oferują że napiszą prace maturalne.Skusiłyśmy sie na jedną ofertę, która bardzo nam sie spodobała.Napisałam do tej Pani a ona zgodziła się napisać, po kilku dniach dostałam meila że prace są napisane więc przelałyśmy pieniążki a że zależało nam na czasie nie patrzyłyśmy idiotki na szczegóły czyli np. przy numerze konta bankowego było tylko imię , żadnych więcej danych.Czas mijał a tu grobowa cisza .Więc piszę jednego, drugiego meila nadal cisza, koleżanka dzwonic i nic.Po upływie ponad tygodnia napisałam do moderatora forum na , którym było ogłoszenie o tym iż ta Pani jest oszustką , odrazu wykasował jej ofertę, na szczęście ją skopiowała podobnie jak trzymam od niej wszystkie meile.Mam jej numer gg i telefonu. Dzis jak do niej dzwoniła odbierała i zaraz potem odkładała telefon. Napisałam jej smsa że zgłoszę to na policję i gdzie się da bo niemamy po 15 lat i dziećmi nie jesteśmy więc wykiwać się niedamy itd....pełna dyplomacja ...ale co z tego ......kontakt zerowy.
Moje pytanie brzmi co moge zrobić ?? iść na policję ?? zawaliłyśmy na całej linji , bezsensowna akcja z tym przelaniem kasy,pluje sobie w gębę cholernie no ale cóż mądry polak po szkodzie .
Będe wdzięczna za odpowiedź bo nie chce tej oszustce puścić tego płazem
Pozdrawiam

Przepraszam, ale kto tu jest oszustem?

Dla mnie "kupowanie" prac maturalnych raczej nie świadczy o dojrzałości, jaką ten "egzamin" ma ocenić...

Ale co chcesz zgłosić? "Iść na policję" i powiedzieć, że chcąc oszukać szkołę/nauczycieli, sama zostałaś oszukana?

[cytat="Jan Kochanowski"]Nową przypowieść Polak sobie kupi, Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi.[/cytat]

Ok święta nie jestem i aniołka z siebie nie robię ....ale zauważ jedną różnicę ja oszukując nie okradłabym kogoś z pieniędzy....zauważasz różnicę ?? bo ja zauważam i to znaczną ,na policję bezproblemu iść z tym mogę bo nieuważam aby moje oszustwo było jakieś wielkie w porównaniu z oszustwem tej pani

acha zapomniała dodać tak dla ścisłości maturę mamy za rok, teraz potrzebowałysmy tej prezentacji aby rozeznać się nieco w temacie i przygotować się do semestralnego egzaminu

Tak może to pani zgłosić na Policji.

Powrót