Oszutwo na allegro.

• Autor wątku Autor wątku remiks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

remiks

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam. Chciałem zapytać o poradę w związku z oszustwem na allegro. W piątek pojawiła się aukcja -sprzedam pozostalosci po uszkodzonej przyczepce samochodowej typu sam. (komplet waznych dokumentow) w sklad wchodzi: tablica rej (nowa. biala) tabliczka znamionowa dowod rej ubezpieczenie wazne. dmce 750kg masa wlasna 250 ladownosc 500 . Więc zakupiłem za 500 zł. i myślałem że mały remont i będzie przyczepka lecz kontakt się urwał. Allegro stwierdziło że jest mu przykro. Przeszukałem google i znalazłem podobną aukcje tego użytkownika tylko troszkę zmieniona treść"sprzedam pozostalosci po uszkodzonej przyczepce samochodowej typu sam. (komplet waznych dokumentow) w sklad wchodzi: tablica rej (nowa. biala) tabliczka znamionowa dowod rej ubezpieczenie wazne do 16.11.2015 jestem jedynym wlascicielem na dowodzie. nie ma umow posrednich rok produkcji 1995 dmce 750kg masa wlasna 200 ladownosc 550 wysyla mozliwa na zasadzie zwrotu kopii umowy zapraszam do kontaktu. pozdrawiam ".Zgłosiłem ten fakt i poinformowano mnie ,że zablokowali użytkownika.Moje pytanie co mogę dalej z taką sprawą zrobić? Dziękuje za poswięcony czas.

Przelałeś kwotę i nie otrzymałeś towaru?

Tak. Wysłałem mu dane do umowy i mieliśmy się zdzwonić jak to dalej załatwiać ale w telefonie poczta oraz ta inna aukcja bo kto posiada dwie podobne przyczepki po wypadkach ?

Ostatnia edycja:
Wyślij za ZPO wezwanie do wydania przedmiotu umowy.
Poproś o wskazanie dogodnego czasu i miejsca na przekazanie przyczepki.

P.S. Nie zaniepokoił Cię fakt, że konto ma zero komentarzy a założono je 10 sierpnia?

Tak,tyle że po fakcie niestety. Taki miałem dzień i zakręciłem się zobaczyłem okazje i tak wyszło. Telefonicznie spoko gość tylko go nie rozumiałem dokładnie o co chodziło z wysyłką no i mieliśmy się skontaktować w innym dniu. Po wczytaniu się w drugą aukcję co wystawił na allegro myślę,że chodziło mu o sprzedaż samych dokumentów. Poinformowałem allegro mam nadzieje że nie wyciął kogoś innego tak jak mnie.

Zgłoś sprawę na policji. Potrwa trochę ale szanse na ustalenie i ukaranie spore.

Tak, tylko się teraz zapaliła lampka czy on nie będzie się bronił tym ,że kupowałem same papiery i czy nie będzie ze mnie chciał zrobić jakiegoś pasera? W aukcji było wyrażnie napisane że pozostałości po uszkodzonej przyczepce i myślałem ,że zrobię remont i będę miał przyczepkę , a mam kłopoty:mad: ,tą drugą aukcje znalazłem dzień póżniej z dopiskiem że dokumenty wysyłką. (dodam,że jestem czysty i nie karany,by ktoś czegoś nie przypuszczał).Najgorsze jest to,że jeśli nic nie zrobię to on dalej będzie naciągał ludzi, bo to że allegro mu zawiesi konto ,to pewnie założy nowe na kogoś innego.

Powrót