Otrzymałem list z poleceniem zapłaty - 3

• Autor wątku Autor wątku kruszon1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Inaczej. Wątpię aby nie branie pod uwagę takiej "nielogicznej" interpretacji było dostateczną przesłanką aby uznać działanie funkcjonariuszy za bezprawne.

Tłumacząc to język ludzi: Wezmą wszystko
Oczywiście można protestować

właśnie przed chwilą wróciłem od prawnika i teraz wiem, że tragedi nie ma. Według prawnika zrobiłem wszystko dobrze, mowa o zeznaniach i mojej negocjacji z kancelaria, dziś dzwoniłem do kancelarii i powiedziałem, że daje 500 zł ani grosza więcej i wycofujecie wniosek i po sprawie albo idziemy do sądu, a oni powiedzieli, że zadzwonią do mnie jutro, pewnie jutro powiedzą, że pójdzmy na kompromis i będą chcieli 1000-1500 zł, ale powiem im to samo 500 zł lub sąd ... prawnik powiedział, że 500 zł to dobra kwota dla obu stron, powiedział, że jeśli będą chcieli, większa kwotę, niż 500 zł to mam nie iść z nimi na ugodę i do sądu, nie miałem udziału majątkowego z filmu, co idzie na moją korzyść, więc jak kancelaria będzie chciała jakąś dużą kwotę to po prostu sąd ją zmniejszy, bo w zeznaniach jest wyraźnie napisane, że po chwili usunąłem film i że nie miałem udziału majątkowego. Myślę, że kancelaria nie będzie chciała się fatygować z sądem i po prostu pójdzie na mój kompromis, a jeżeli nie to widocznie są nieźle zaparci w tym co robią, ale chyba każdy rozsądny człowiek wybrał by 500 zł, niż nie wiadoma kwota, którą sąd wyznaczy.

Ostatnia edycja:
No nic, to tylko zyczyc by przebieglo wszystko pomyslnie :)
Jak juz mowilem sytuacja nieciekawa. Masz na HDD dane, za ktore mozesz poniesc odpowiedzialnosc, ale oby jak najmniej dotkliwie.

pisze, że postępowanie karne o sygnaturze 1ds 2918/14 --- umorzono ------ to nie umorzono go w całości tylko w podziale na miesiące ---- nie rozumiem??? ---- pytam - bo ja mam z marca i się pogubiłem w waszych wypowiedziach ----- to jak w końcu całe postępowanie czy tylko jakaś część postępowania jest umorzona??

Witam,

dzisiaj moja mama (na nią jest podpisana umowa) dostała listem poleconym wezwanie do zapłaty 750zł z powodu rzekomego pobrania filmu podrywacze w styczniu 2014 roku.
Jakie kroki podjąć?

Przeczytać temat i zdecydować czy warto odpisywać w ogóle na to czy czekać na dalszy rozwój sprawy.

Kolego, podaj proszę sygnaturę sprawy na którą się powołują. I jeszcze jedno. Na pewno styczeń 2014? Czy już 2015?

kamillo211 napisał:
Przeczytać temat i zdecydować czy warto odpisywać w ogóle na to czy czekać na dalszy rozwój sprawy.
Właśnie czytam, ale przeczytać 97 stron to trochę nierealne.

kapitanzbik napisał:
Kolego, podaj proszę sygnaturę sprawy na którą się powołują. I jeszcze jedno. Na pewno styczeń 2014? Czy już 2015?
Nie wiem czy można sygnaturę podawać publicznie.
Tak, na pewno. Data i czas namierzenia: 2014-01-17 02:39

Teraz sprawdziłem na necie, chodzi o sygnaturę, która jest podawana w wielu miejscach czyli Ds. 1180/14.

Od czego to zależy, że jedni dostają pisemka za styczeń a inni już za czerwiec??

Skoro niby sprawa jest umorzona i w ogóle wszystko sie przeciwko Ls obraca to dlaczego oni dalej pisma wysyłają? ciekawe to

Witam a ja mam sygnaturę sprawy pk/15/2958/2958 skąd to jest???Ma ktoś taką?

domin88, bo zapewne ktoś jeszcze zapłaci :)
dajkon1 - to tylko sygnatura wewnętrzna sprawy (mogą sobie wpisać tam cokolwiek...), powinna być jeszcze sygnatura postępowania, możliwe że na innej stronie

Aha. Czyli kolejne pisma od ls. Ojoj trzeba byc szybszym od kobietki przy skrzynce.

bs.pro napisał:
Aha. Czyli kolejne pisma od ls. Ojoj trzeba byc szybszym od kobietki przy skrzynce.
powiesz jej że czerpiesz z tego inspirację i że to dla jej zadowolenia:)

W poniedzialek rowniez dostalem ten liscik poleconym 17stycznia 2014 sygnatura ta ktora byla umorzona rzekomo pobieralem podrywacze z tym ze w tym dniu na pewno nie moglem tego zrobic bo od poniedzialku do soboty pracowalem w delegacjii a to jest piatek hmm liscik chowam do szufladki:)

krzych007 napisał:
W poniedzialek rowniez dostalem ten liscik poleconym 17stycznia 2014 sygnatura ta ktora byla umorzona rzekomo pobieralem podrywacze z tym ze w tym dniu na pewno nie moglem tego zrobic bo od poniedzialku do soboty pracowalem w delegacjii a to jest piatek hmm liscik chowam do szufladki:)

ja narazie trzymam ukryte. Jak nadejdzie czas to skorzystam przy piwie z tych pism.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót