wiolonczela69 napisał:
A co było na awizie?Jaki termin odebrania przesyłki?
Niewiele. Dzień, do którego można odebrać przesyłkę, po przeliczeniu 14 dni. Awizo jest na druku dla przesyłek sądowych. Jest numer przesyłki, ale w Internecie nic więcej się nie wyczyta.
Morgoth12345 napisał:
Być może należy się wstrzymać ze snuciem spekulacji na temat tego kto z kim współpracuje i na jakich zasadach do momentu odebrania przesyłki. Nie wszyscy zdążyli już przeczytać 360 stron niniejszego wątku i mogą tego rodzaju wypowiedzi opacznie zrozumieć, szczególnie jeśli są w stresie z powodu otrzymanego wezwania - to, że mój kot od dwóch dni nie wraca do domu, nie oznacza, że LS współpracuje z okolicznymi kłusownikami i zlecili porwanie.
Tak jak napisałem, chciałem tylko sprawdzić, czy nie jestem sam. Wygląda na to, że na tym forum są tylko dwa takie przypadki, więc nie ma powodów do obaw dla innych. Nawet jeśli to coś od LS to nie będą pierwsi. No i jest taka rada, by jednak te listy od LS odbierać, bo może fakt, że nie odebrałem z automatu spowodował być może ich wniosek do e-sądu. Oczywiście możliwe, że to jakaś całkiem inna sprawa. Na razie nie mogę tej wątpliwości rozwiać.
karol1991 napisał:
Jesli nie - to nie siej paniki bo tym samym nabijasz im kasę od wystraszonych i niewinnych ludzi.
No więc powtórzę: nie ma powodu do paniki. Najgorszym krokiem tych, którzy otrzymali pisma od LS byłoby się zastosować do żądań tam zawartych.
wiolonczela69 napisał:
Guat piszesz że nie odebrałeś pisma III fali. Kiedy?Dlatego też pytałam o te fale. Ludzie z stycznia już powinni dostawać wezwania a nikt taki się nie ujawnił. Ty dostałeś pierwsze w II fali -trzeciego nie przyjąłeś /czy internet masz z Orange?czy w pismach z LS był Pesel?/Do tej pory niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę w pismach opartych na danych z Orange nie było Peselu a on jest konieczny do złożenia pozwu w e-sądzie...
Tak, pierwsza fala mnie ominęła. Pierwszy list (II fala) otrzymałem w grudniu, poleconym. Awizo dot. drugiego listu (III fala) otrzymałem w maju. Z tego co pamiętam, w wątku pisano, że numery PESEL widnieją w treści listów z III fali, a ja tego listu nie odebrałem, więc nie wiem czy był tam PESEL. I prawdę mówiąc wydaje mi się, że dotyczy to wszystkich operatorów, a nie tylko UPC. Awizo sądowe otrzymałem niecały miesiąc po odsyłce drugiego listu LS z III fali. Nie mogę wykluczyć, że może to być jakaś całkiem inna sprawa - np. wezwanie na przesłuchanie, bo kogoś obraziłem w Internecie. Możliwe, że nawet od LS. Niezapłacony rachunek Orange, czy pomyłka InPost - na 80% odpadają. Odezwę się jak już będzie wszystko wiadomo