Otrzymałem list z poleceniem zapłaty - 4

• Autor wątku Autor wątku LeszsekS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Pewnie chcą Cię przesłuchać w sprawie zawiadomienia, które składałeś na policji czy też prokuraturze na próbę wyłudzenia przez Lexa

A przecież pisze wyraźnie w jakiej sprawie ma to wezwanie na policję.będą pytali czy pobiera udostępnial ten czy ow film
Ps.pokaż skan wezwania.

Ale postępowanie karne jest już prawomocnie umorzone.

Czy ten fakt całkowicie zamyka ls-om drogę do dalszych roszczeń?
Czy mogą ponowić sprawę?
Nie wiemy w jakiej sprawie tak naprawdę idzie na policję krakow2000-może to jakaś nowa"kancelaria" .

Za tydzień będzie wszystko wiadomo zatem proponuję podtrzymać wszelkie domysły i teorie spiskowe na ten temat. Nalegam. :ok:

Dlaczego za tydzień? Ma zapaść jakaś nowa decyzja w tej sprawie?

Czytaj poprzedzające posty ze zrozumieniem :!:

densi22 napisał:
A przecież pisze wyraźnie w jakiej sprawie ma to wezwanie na policję.będą pytali czy pobiera udostępnial ten czy ow film
Ps.pokaż skan wezwania.

Skan niewiele ci da bo nic tam poza tym co napisałem nie ma. No jest może sygnatura akt. 29 się okaże co i jak i wtedy napiszę o co pytali. Jak mi się uda jutro do jakiego skanera dorwać to zapodam skan.

p.s.
Da się jakoś sprawdzić czego dotyczy sprawa jeśli ma się sygnaturę akt i jest się wezwanym jako świadek?

Ostatnia edycja:
kapitanzbik napisał:
Pewnie chcą Cię przesłuchać w sprawie zawiadomienia, które składałeś na policji czy też prokuraturze na próbę wyłudzenia przez Lexa
Pytanie do krakow2000 czy skladales jakie zawiadomienie w prokuraturze o probie wyludzenia w sprawie LEX?

Sygnatura akt-cyfra rzymska oznacza wydział sądu,ewentualna cyfra arabska sekcję /o ile wydział dzieli się na takowe/ potem jest oznaczone repertorium np litera C oznacza sprawę cywilna ,numer porządkowy i na koncu dwie cyfry oznaczające rok w którym akta zostały złożone. Szczegóły są dostępne w sieci...Może coś pomogłam.....

krzych007 napisał:
Pytanie do krakow2000 czy skladales jakie zawiadomienie w prokuraturze o probie wyludzenia w sprawie LEX?

Tak ale do tej pory nie słyszałem aby ktoś DOSTAŁ w tej sprawie wezwanie a ja nie byłem pierwszym który to zgłosił tylko entym... więc stawiał bym na co innego niż to z prokuratury... wszystko 29 się okaże.

@UP
Bardziej mi chodziło o to czy mogę gdzieś zadzwonić lub wejść na jaką stronę aby sprawdzić w jakiej sprawie jest to wezwanie.

Ale dopiero niedawno zostało wszczęte postępowanie przeciwko LS więc możliwe że jest to właśnie w sprawie zawiadomienia które składałeś. Ostatnio ktoś na tym forum pisał że dostał wezwanie na przesłuchanie i po telefonie okazało się że sprawa dotyczy 1300 osób które trzeba przesłuchać,a około tylu osób złożyło właśnie takie zawiadomienie.

Czb-1012.07.2015/ts - z dużych... nie wiem czemu po zatwierdzeniu zmienia mi duże litery na małe. Kurna miałem dzisiaj dostęp do skanera i zapomniałem zeskanować :/. Jutro wsadzę skan.

Wątpie żeby przesłuchiwali cię w sprawie w której dostałeś wezwanie do zapłaty bo w końcu postępowanie zostało umorzone . Jeśli w ogóle chodzi o LS to pewnie w sprawie zawiadomienia które składełeś. Wcześniej nikogo nie przesłuchiwali prawdopodobnie dlatego że losy postępowania były niepewne.

Może w innej sprawie, tj. rozpowszechniania innego utworu, niż te do których roszczenia składa LS. Na południu Polski - z tego co wiem, jest prowadzonych kilka postępowań zainicjowanych z zawiadomienia CODEX.

CODEX kojarzy mi się z Centrum Obsługi Powypadkowej :)

Powiem szczerze że nie czytałam już całej częsci czwartej, bo miałam dosyć :(
Dostałam jakiś czas temu również wezwanie z kancelarii Pro Bono, olałam.
Moje pytanie - czy ktoś potem miał coś dalej z tą sprawą? Czy na jednym czy dwóch wezwaniach się kończyło? Prokuratura, coś?

to dzisiaj ten dzień :D czekamy na wieści od kolegi krakow2000

Witam,
moja matka otrzymała wezwanie na komisariat w celu złożenia wyjaśnień. Wezwanie jak się dowiedziałem dotyczyło pobrania filmu Wkręceni. Przede wszystkim nikt z domowników nie używa torrentów, więc wezwanie jest raczej bezpodstawne, matka zeznała że hasło do naszego wi-fi ma dużo osób.

I teraz pytanie:
W domu znajdują się 3 komputery, jeden matki, która jest właścicielką umowy na internet, jeden brata i jeden mój, do tego zarejestrowany na moją działalność. Czy jeżeli policja zrobiłaby wjazd w celu konfiskaty sprzętu, mieliby prawo tylko do konfiskaty laptopa mojej matki, czy do mojego sprzętu też mogliby się przyczepić? Na laptopie jest tylko linux i przeglądarka, więc nic tam nie znajdą.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót