Otrzymałem list z poleceniem zapłaty - 5

• Autor wątku Autor wątku Radekor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
U mnie wygląda to tak samo, pół roku po przesłuchaniu i cisza. Oby nie przed burzą. By the way - czy ktoś wie, czy Wkręcani są nadal przedmiotem straty kancelarii z Poznania, ale co prawda sąd z Białegostoku.

Wracając do sprawy Wkręconych. Przeczytałem sobie ponownie artykuły na di i jest tam wzmianka, która wcześniej mi umknęła. Mianowicie jest tam napisane że prokuratura w Świdnicy wszczęła śledztwo w czerwcu 2015 roku na podstawie materiałów przekazanych przez prokuraturę z Białegostoku. Czy dobrze rozumiem że postępowanie toczyło się dużo wcześniej i wtedy byli ustalani właściciele adresów ip? Czy ktoś wie ile czasu może zająć ustalenie tożsamości tak wielu osób?
@surfer30 Niewiadomo czy tamta kancelaria w ogóle ma coś z tą sprawą wspólnego. Z artykułów na di można dowiedzieć się że zawiadomienie w tej sprawie złożyła firma interfilm. Z kolei ipho w wcześniejszych postach pisał że na liście znajduje się też pare innych filmów(np Jack Strong którego na stronie interfilmu nie ma) ale nie wiadomo żeby ktoś w sprawie tych filmów dostał wezwanie na przesłuchanie czy też miał wizytę policji. @ipho Jesteś pewien że jak byłeś na przesłuchaniu to na liście znalazły się jeszcze inne filmy? (o ile po takim czasie jesteś w stanie odpowiedzieć)

Niestety nie mogę powiedzieć ile i czy w ogóle były inne filmy bo policjant nic na ten temat nie mówił a mnie nawet nie przyszło do głowy o to zapytać. Pytałem tylko gdzie jest prowadzona sprawa i podano mi Białystok.

Następne dyskusje techniczne proszę prowadzić na forach specjalistycznych.

Dlatego LeszsekS niech wystarczy im ta wiadomość:
"W trakcie ataku na WTC, 11.09.2001 r, tysiące ton ciężaru z zawalonych budynków, które sprasowały, połamały, pogniotły wszystko co znajdowało się w środku - w tym także komputery i znajdujące się w nich dyski twarde; wysoka temperatura pożarów, woda, którą je gaszono, oraz wszechobecny pył, który został wręcz wprasowany w powierzchnię talerzy dysków - nie przeszkodziły w odzyskaniu tych danych, które uznano za wartościowe - i to jeszcze w 2001 roku! Wykorzystano do tego technikę laserowego skanowania - dane z uszkodzonych talerzy po prostu przeniesiono na nowe... W ciągu 6 miesięcy od katastrofy odzyskano prawie wszystkie dane z ponad 400 dysków wyciągniętych z ruin."

żródło : internet

bs.pro napisał:
Dlatego LeszsekS niech wystarczy im ta wiadomość:
"W trakcie ataku na WTC, 11.09.2001 r, tysiące ton ciężaru z zawalonych budynków, które sprasowały, połamały, pogniotły wszystko co znajdowało się w środku - w tym także komputery i znajdujące się w nich dyski twarde; wysoka temperatura pożarów, woda, którą je gaszono, oraz wszechobecny pył, który został wręcz wprasowany w powierzchnię talerzy dysków - nie przeszkodziły w odzyskaniu tych danych, które uznano za wartościowe - i to jeszcze w 2001 roku! Wykorzystano do tego technikę laserowego skanowania - dane z uszkodzonych talerzy po prostu przeniesiono na nowe... W ciągu 6 miesięcy od katastrofy odzyskano prawie wszystkie dane z ponad 400 dysków wyciągniętych z ruin."

żródło : internet

To, że są to ogromne koszta to raz. A po drugie oni odzyskiwali dane, które nie były na dyskach wielokrotne nadpisane..

Proszę wrócić do postu #385

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Panowie, również jestem zamieszany w sprawę z filmem wkręceni, mija już pół roku od pierwszych przesłuchiwań, powiedzcie mi jedno.

Co jeśli kupie teraz laptopa i mam dowód zakupu?
Czy okazując ten dowód policjantom powinni pominąć tego laptopa?

Czekam z wyjaśnieniem się tej sprawy ale mija już tyle miesięcy a lapka jak nie mam tak nie mam hehe.

Mam jeszcze pytanie, czy dostał ktokolwiek pismo z wezwaniem do zapłaty jeżeli chodzi o film Wkręceni?

nie, no... pytam poważnie... jeżeli nie torrent, to co ?

Źródło z którego pobieranie nie wiąże się w żaden sposób z rozpowszechnianiem.

a jest takie ?
***mod***

Kaloteck napisał:
a jest takie ?
***mod***

Aleś ty namolny , chcesz ssać to zasysaj , ***mod*** zapraszają , tam od cholery szczęśliwych i beztroskich . Tylko potem na tym forum nie płacz , jak dostaniesz kiedyś pisemko zapłaty od cwanej kancelarii czy będziesz miał wjazd policji na chatę .

Przeciez jest w sieci wiele serwisow, gdzie mozna legalnie ogladac filmy, wystarczy wpisac w wyszukiwarce.

Laurente napisał:
Przeciez jest w sieci wiele serwisow, gdzie mozna legalnie ogladac filmy, wystarczy wpisac w wyszukiwarce.

koledze chodzi o ściąganie filmów na dysk a nie oglądanie on-line :)

Następny tego typu post zostanie usunięty. To nie dotyczy tematu tego wątku :!:

Dostałem wezwanie do komendy w sprawie filmu Wkręceni jako świadek w Gdańsku złożyłem zeznanie, podobno bardzo dużo osób zostało wezwanych czyli zaczyna się teraz cały proceder w Gdańsku.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót