otrzymanie uszkodzonego towaru, nieuwzględnienie reklamacji

• Autor wątku Autor wątku marta1260
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marta1260

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Znalazłam się w bardzo przykrej sytuacji. Otóż zamówiłam przez allegro telewizor za kwotę prawie 5000zł. Niestety towar doszedł uszkodzony (zbity ekran). W obecności kuriera tego samego dnia został sporządzony protokół szkody i zgłosiłam reklamację do firmy sprzedającej mi ten telewizor. Ku mojemu wielkiemu rozczarowaniu firma odpowiedziała negatywnie i nie przyjęła reklamacji podpierając się tym, że został źle sporządzony protokół szkody (rzekomo nieuwzględnione uszkodzenia opakowania) Dodam, że opakowanie czyli w tym przypadku karton nie był w żaden sposób rozerwany oraz nie posiada żadnych rzucających się w oczy wgnieceń. Znalazłam się w bardzo beznadziejnej sytuacji. Po telefonicznym kontakcie dowiedziałam się, że nie mogą przyjąć tej reklamacji bo firma kurierska nie wypłaci im odszkodowania i będą stratni. A na dobrą sprawę ten telewizor mógł zostać wysłany w takim stanie! Proszę o profesjonalne podpowiedzi jak dalej postępować w tej sprawie, gdyż na pewno nie odpuszcze 5 tys złotych.

Powrót