Otwarcie kawiarni / restauracji w UK

• Autor wątku Autor wątku thebobr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
T

thebobr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
otóż...z pewnych powodów wraz z mą matką paroma innymi osobnikami chciałbym otworzyć własną kawiarnie w londynie, powiedzmy że znalazłem już lokal i mam pieniadze na niego i na wyposazenie etc, domyslam sie ze jednak bede musial spelnic jakies warunki prawne zarejestrowac jakos dzialanosc etc podobno trzeba tez uzyskac certyfikaty z sanepidu. Czy moglby mi ktos powiedziec co trzeba zrobic dokladnie by wprowadzic dany pomysl w zycie? i czy moze mi ktos powiedziec jeszcze co oprocz oczywistych rachunkow za wode gaz dostawy etc trzeba placic, jakie podatki? blagam o pomoc bo ja mlody uczen jestem ledwo 18 osiagnalem i sie nie orientuje :help:

kawiarnia

mam pytanie chce otworzyć kawiarnie w uk mam pieniadze i lokal na oku ale nie wiem co potrzebuje tzn jakie dokumenty, certyfikaty, jak je uzyskac i jak dlugo trwa zalatwianie tych dokumentow.dziekuje z gory

Ostatnia edycja:
RE: kawiarnia

dzięki za stronkę tylko jeżeli chodzi o czytanie po angielsku to u mnie jest trochę ciężko może miałabyś jakieś stronki po polsku byłoby mi łatwiej :help: .zastanawiam się nad zrobieniem kursu w prince trust ale nie wiem czy otrzymam tam wystarczające dokumenty dzięki którym będę mógł zacząć działalność

Ostatnia edycja:
RE: kawiarnia

Niestety nie mam stronek w jezyku polskim z tematyka rozkrecenia resteuracji w Wielkiej Brytani. :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót