OZ Warszawa - Bemowo

• Autor wątku Autor wątku kicia77777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
podchodzisz do bramy z karteczką,mówisz kto i do kogo i ....czekasz:D

Dziękuję za info. Czekałam,po dwóch godzinach czekania powiedziano mi ze mój aniołek jest na wolności,dziś puścili go do szkoły... listy tez wracają... Tylko skoro-jak mówią-jest na wolności czemu musi wracać zaraz po szkole do więzienia... A podobno to on łamał prawo:(((

mała wawa napisał:
Dziękuję za info. Czekałam,po dwóch godzinach czekania powiedziano mi ze mój aniołek jest na wolności,dziś puścili go do szkoły... listy tez wracają... Tylko skoro-jak mówią-jest na wolności czemu musi wracać zaraz po szkole do więzienia... A podobno to on łamał prawo:(((

A dlaczego miał by nie wracać????::what:

W wiekszości ZK wśród skazanych krążą mity o Bemowie. Ze to dobry zaklad i że jest tam ok, ale jak w wiekszości tych opowiesci są to tylko mity,

No,skoro mówią że jest na wolności to po co ma tam wracać:) Może aniołkiem to on jest ale tylko dla mnie. Jeśli chodzi o OZ Bemowo to wcale nie jest tam tak kolorowo,szczególnie dla tych,którzy siedzą już parę ładnych latek i próbują trzymać się starych zasad. Pierwszy raz mam kontakt z zakładem karnym,zawsze należałam do grzecznych dzieciaków:-D i jestem zaskoczona łamaniem prawa w takich miejscach,skazany to też człowiek i też ma jakies tam prawa... A ta cała resocjalizacja...szkoda gadać.

mała wawa napisał:
i próbują trzymać się starych zasad.

Jakich starych zasad? Może dowiedz się - ale nie od "aniołka" - na czym polegały/polegają te zasady. To może otworzysz oczka.

mała wawa napisał:
i jestem zaskoczona łamaniem prawa w takich miejscach,skazany to też człowiek i też ma jakies tam prawa...

Informacje o tym masz oczywiście od swojego "aniołka". Który pewnie nie ma żadnych dowodów ani nikomu o tym nie zgłosił.

mała wawa napisał:
A ta cała resocjalizacja...szkoda gadać.

No pewnie, że szkoda gadać. Bo efekt w 99% zależy od osoby, która ma być zresocjalizowana.

krzychkrk napisał:
W wiekszości ZK wśród skazanych krążą mity o Bemowie. Ze to dobry zaklad i że jest tam ok, ale jak w wiekszości tych opowiesci są to tylko mity,

Ale to naprawdę jest dobry zakład i jest tam ok i mówią to osoby które już siedziały w innych ZK.

To jest naprawde bardzo dobry zaklad karny.Ja dzisiaj bylam,a jestem z Radomia ale ten ZK wymieka z ZK w Radomiu pomimo ze nie ma silowni i innych przyjemnosci dla skazanych za to jest luz bluz (bynajmniej w moim mniemaniu)malo krat w oknach,klamki w drzwiach.Kantyna bardzo dobrze zaopatrzona,schabowe,devolaye,pierozki o roznym smaku i wszystko sprawnie idzie i przede wszystkim gorace i smaczne.Na terenie OZ czysciutko,wiezniowie pracuja-elegandzko!Dla mnie w porzo,nawet SW bez zarzutow.Jak dla mnie to jak duza kolonia dla dzieci o troszke zwiekszonym rygorze:)

Ostatnia edycja:
znaczy chcialam powiedziec ze ZK w Radomiu wymieka do OZ WAWA-BEMOWO sorki za przejezyczenie

Dziwne, żeby ZK typu zamkniętego nie wymiękał przy półotwartym. ;)

W Radomiu przy ulicy Witosa rowniez jest polotworek i sie kryje z tym co jest obecnie na Bemowie.

W jednym z odcinków serialu "W więzieniu" jest pokazany OZ Bemowo.

Witam. Moj chlopak obecnie przesiaduje w P3 na Bemowie. Nie odzywa sie do mnie juz miesiac. Chcialabym sie zapytac jak tam wgl jest ? Jak z telefonami ? Jak z przepustkami ?.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie odzywa sie do mnie juz miesiac.
Może nie chce. Jak napisałem w moim poprzednim poście obejrz sobie ten serial to zobaczysz.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jeśli nie ma jakiejś kary czy czegoś takiego to zadzwonić może w sumie zawsze,a z przepustkami tak jak wszędzie,może mieć ale nie musi;)

OZ Warszawa Bemowo

Witam, moj ma byc przeniesiony tam i czekac na transport blizej miejsca zamieszkania nawet do 3 miesiecy. Moze ktos napisac jak tam jest, jak z warunkowym zwolnieniem (moze po 3 miesiacach sie starac) i jak z dozorem elektronicznym czy latwo sie dostaje? Ma grupe p2. Kiedy sa widzenia i jak z widzeniami z dzieckiem. Bede wdzieczna za jakiekolwiek info.

Powrót