P4 podwyżka VAT aneks do umowy a rozwiązanie umowy z operatorem

• Autor wątku Autor wątku majonez000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majonez000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam pytanie do osób znających temat.
Mam abonament w p4 jakoś do marca 2011. Planuje w najbliższym czasie podpisać aneks w ofercie replay (przedłużenie umowy o kolejne 24msc) i mam pytanie.

Czy jeżeli podpiszę teraz aneks do umowy bez problemów będę mógł rozwiązać umowę z racji tego że od stycznia vat na usługi telekomunikacyjne ma wzrosnąć a co za tym idzie zmienia się cennik usług dzięki czemu klient może bez podania przyczyny wymówić umowę.?

Nie. Pomimo, że m.in. w Rzeczpospolitej ukazała się informacja o tym, że będziemy mogli bez kar umownych rozwiązać przed terminem umowę - wydaje się ona błędna. UKE jednoznacznie wypowiedział się, że podwyżka cen wymuszona na operatorach przez prawo nie jest przesłanką do rozwiązania umowy bez zwrotu ulgi, jaką otrzymaliśmy od operatora. Zmianie ulega cena brutto a nie netto. No chyba, że operator przy okazji zmieni cenę netto (myśląc np. że nikt nie zauważy) wtedy będziemy mogli rozwiązać taką umowę.

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=168&news_id=5871&layout=3&page=text

Ostatnia edycja:
Powrót