Paczka której nie było ? Sendit

• Autor wątku Autor wątku astra98
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

astra98

Użytkownik
Odpowiedzi
173
Witam,

Mam taki problem sprzedałem przedmiot za pośrednictwem Allegro i zleciłem odbiór paczki w Sendit - odbierał paczkę spedytor DPD , pewnie nie jest w tym nic dziwnego ale sendit twierdzi że takiej paczki nie realizował był ubezpieczona i za pobraniem . Odbiorca ma ją już u siebie ( przesłał mi zdjęcie listu przewozowego ) a ja pieniędzy NIE.

Listu przewozowego nie wypełniałem bo paczkę przekazała żona i zrobił to kurier nie przekazując jej potwierdzenia odbioru , a tak owy chce sendit ... co mam zrobić ?

Proszę o pomoc

W regulaminie masz obowiązek oznaczyć paczkę listem przewozowym i wydrukować protokół odbioru, bez protokołu nikt nie będzie się tym zajmował, bo nie ma podstaw.

Czy numer paczki, który dostałeś od odbiorcy, jest zgodny z tym ze zlecenia sendit?

Jeżeli to jest kurier DPD zamawiany przez SENDIT,
W emailu zawsze otrzymujesz list przewozowy i drugi eegzemplarz z klauzulą, że kurier musi podpisać. Jeżeli tego nie wydrukowałeś to pozostaje Ci składać reklamację do nich pisemną. Jak nic nie pomoże to droga sądowa, ale reklamacja powinna wystarczyć.

Powrót