Paczka polecona priorytetowa wydana niewłaściwej osobie

• Autor wątku Autor wątku abi28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
cedwah napisał:
Nie widzę żadnej korzyści z ukarania kuriera dla @abi28 w sytuacji gdy czeka na zamówiony towar. Jeśli widzisz - niech zrobi jak radzisz.

A muszą być? A oczekiwanie ma tu znaczenie? Autorka wyraziła chęć ukarania dostarczyciela, a nie otrzymania towaru. Mieszasz dwa aspekty sprawy.

Jeśli ktoś z nas coś miesza, to z pewnością nie ja. Z uporem chcesz udowodnić, że w interesie kupującej jest złożenie skargi na listonosza, ale nie potrafisz wskazać korzyści dla kupującej - bo ich po prostu nie ma ("chęć ukarania" ?! :o). Rozsądnie i logicznie oceniając sytuację należy wskazać kupującej sposób na uzyskanie towaru, który zamówiła - jeszcze przed świętami, a ukaranie listonosza z pewnością do tego nie doprowadzi. To wszystko, co mam do powiedzenia na ten temat.

cedwah napisał:
Z uporem chcesz udowodnić, że w interesie kupującej jest złożenie skargi na listonosza, ale nie potrafisz wskazać korzyści dla kupującej

1) gdzie próbuję udowodnić, że jest to w jej interesie? Poproszę o cytat.
2) dlaczego uważasz, że nie potrafię wskazywać korzyści, skoro nawet tego nie zamierzałem i nie czynię? Skąd w ogóle pomysł, że próbuję wskazywać takie korzyści?

Nie pojmuję dlaczego nie widzisz tak prostego wątku:

Moje pyt. "Co masz na myśli pod pojęciem "rekompensaty"?"
Odp. autorki: "Szczerze, to chciałabym, żeby listonosz-kurier poniósł konsekwencje wydania poleconej paczki przypadkowej osobie."
Moja odpowiedź: "możesz złożyć skargę."

oraz tego że poza nim kompletnie nic więcej nie ma. Autorka chciała się dowiedzieć, to się dowiedziała. Gdzie tu upór? Gdzie tu udowadnianie czegokolwiek? Gdzie tu w ogóle wskazywanie jakichkolwiek korzyści? :o

Powrót