Paczka uszkodzona przez pocztę polską

• Autor wątku Autor wątku adrian1307
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adrian1307

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Mam następujący problem: dokonałem zamówienia na allegro, otrzymałem paczkę dostarczoną przez pocztę polską, lecz po jej rozpakowaniu okazało się że zamówiony przedmiot jest potłuczony (szklana rzecz). Paczka ma wykupioną opcję ostrożnie, oraz jest ubezpieczona. Czy wartość jaką zapłaciłem zostanie mi zwrócona? Jak mam postępować dalej. Proszę o pomoc, oraz dziękuję.

Co powiedział sprzedający na w/w sytuację?

Rozumiem, że w pierwszej kolejności z nim się (już) kontaktowałeś...?

Kontaktowałem się, lecz na telefon nie odpowiada, napisałem także meila i czekam. Obawiam się że sprawa może przeciągnąć się do poniedziałku, gdyż w sobotę sprzedawca nie pracuje.
Jednocześnie postanowiłem tutaj napisać, aby dowiedzieć się czego mogę się spodziewać.

Niestety nie, paczka była bez opcji sprawdzenia zawartości.

Zgłosiłem zaraz uwagę na poczcie, paczka jest ubezpieczona, ma dopisek ostrożnie, takie coś chyba nie powinno się zdażyć, no a jesli się zdarzyło to mam jakieś prawa?

Chwilę po zgłosiłem to na poczcie. Poza tym właśnie tutaj pisze w tej sprawie licząc na to że ktoś coś mi pomoże.

Skoro nie potrafisz wykazać, że w momencie odbioru przesyłka była już uszkodzona, a uszkodzenia tego typu mogły powstać równie dobrze po odbiorze, to zapomnij o skutecznych roszczeniach.

Powrót