Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jasne zgadzam sie!!! najlepiej miec to i to :) Co zakład to inne zwyczaje...:(

Dzięki za wszystkie informacje!!
Paczka już przekazana :)
a ile dni może iść taka paczka z odzieżą i kosmetykami??

czesc,jestem tu nowa i potrzebuję szybkiej rady...dwa dni temu zabrano mojego narzeczonego z domu do aresztu śledczego...Nie zabrał nic ze sobą..Czy nie mając talonu na paczkę higieniczną mogę zawieść do aresztu jakieś rzeczy osobiste?

Wszystko co jest mu potrzebne dostanie na miejscu. Przynajmniej teoretycznie.
Bez talonu nic nie zostanie przyjęte. Teoretycznie.

luki202 Tak, możesz.
Byłam w podobnej sytuacji, nam w AŚ przyjęli:
najpotrzebniejsze przybory toaletowe, kilka ubrań (około 10 sztuk tego było), koperty ze znaczkami, moje zdjęcie :)
Musiałam to dać razem ze spisem rzeczy które przekazuję.

forg napisał:
Wszystko co jest mu potrzebne dostanie na miejscu. Przynajmniej teoretycznie.
Bez talonu nic nie zostanie przyjęte. Teoretycznie.

Poważnie? Myślałam, że to nie jedynie grzeczność strażników sprawiła, że przyjęli... w kazdym razie warto spróbować, może zadzwonić do AŚ i po prostu zapytać?

A talony hmmm... ja się z nimi jeszcze ani w AŚ, ani w dwóch ZK nie spotkałam.

no i mam dwie sprzeczne informacje
po prostu pojade tam jutro i spróbuje
co mam włożyć do tej paczki,bo powiem szczerze że przychodzi mi do głowy tysiące najpotrzebniejszych rzeczy..

Źle się wyraziłem - skrót myślowy tak zwany. Nie "talon" a zgoda dyrektora (czy też upoważnionej przez niego osoby).
Bo "talon" to nic innego niż "papier" na to, że ktoś wyraził na coś zgodę.

luki202 bardzo dużo zależy od tego na kogo trafisz na bramie. Nie dość że co ZK czy AŚ to inny obyczaj, to do tego jeden strażnik przyjmie dużo a inny nic.

Podpowiem Ci tylko co u nas nie przeszło:
mój list do niego, nic w szklanym opakowaniu, generalnie w opakowaniach typu spray, butelka - odpadało, za dużo ubrań też nie, nie przyjęli karty tel. nawet w depozyt, torby na rzeczy też nie mogłam zostawić, tylko reklamówki.

bardzo ci dziękuję za radę....lecę spakować trochę ubrań i kosmetyków
mam nadzieję że uda mi się jutro przekazać tą paczkę....może ciężąrnej nie odmówią

z doświadczenia powiem ,że niestety nie patrzą na to czy ciężarna czy nie, do łazienki mogą częściej puścić, ale jeśli chodzi o paczkę to raczej nie mają serca...tacy z nich ludzie.

Mój mąż przebywa w ZK w Pińczowie od miesiąca, planuję mu dać paczkę żywnościową przed świętami, wiem że max.5 kg ale co można by było dać? Chodzi mi głównie o żywność mięsną - kiełbasa swojska w kawałku czy pokroić? Kurczak z rożna w całości czy w kawałkach? Pierogi? Łazanki? Ewentualnie bigos? Ostatnio na widzeniu mówił że marzy mu się smalec domowy, też by przeszedł? a np.kaszanka? Bo kabanosy to chyba przejdą? Bo nie chce dawać słodyczy bo on i tak ich nie je a w kantynie kawę czy herbatę to mu kupię. No i ser zółty też można pewnie tylko w plasterkach? a może ktoś z Was juz robił paczkę do tego ZK?

samarytanka najlepiej zadzwoń do Pińczowa i zapytaj bo w każdym więzieniu jest inaczej w W-wa-Grochów z tych rzeczy co wypisałaś to nie przyjmują np. pierogów, łazanek, bigosu, ani naleśników, smalec można ale niczym nie nadziewany, taki czysty bez zadnego męsa skwarków czy tam owoców/warzyw. kurczaka możesz asekuracyjnie pokroić bo jak tam powiedzą że ma być pokrojony to co zrobisz.Na grochowie przyjmują ser nawet w kawałku ale tylko żółty, nie można białego sera ani żadnych topionych. no ale to na grochowie.

samarytanka najlepiej to będzie wiedział sam mąż -bo jak jest tam już miesiąc to od kolegów dowie się wszystkiego!

witam was...dziś byłam w aś zawieść paczke higieniczno odzieżową i............przyjęli wszystko:D bez żadnego talonu......

zabrano go z domu 3 dni temu bez żadnych rzeczy osobistych......trafił do aś jako skazany,więc przyjęli odzież i podstawowe środki higieny bez problemu...może to szczęście a może trafiłam na miłego pana:)

A to tam są jacyś mili?
Może po prostu trafiłaś na takie aś gdzie są takie lajtowe zasady- bo nie wszędzie tak jest-zaręczam.
Masz farta luki202

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót