Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
na niektórych talonach jest w rogu miejsce na wyciecie go i przyklejenie na paczkę, jest to dla przyjmujących informacja ze jest to paczka higieniczna, a nie żywnościowa naprzykład, których jest ograniczona ilość w kwartale. mozliwe ze tak było i w twoim przypadku, sprawdzili że miał taka paczkę i odesłli. sprawdz to dobrze. resztę talonu higienicznego należy wsadzić do środka.

U mojego na bramie zostawia się rzeczy bez żadnego talonu. Oni tam maja podpisana prośbę i tyle. A ostatnio jak byłam to jeszcze mieli prosbę sprzed miesiąca. No i strażnik się kulturalnie zapytał co z tymi rzeczami, ale mu wytłumaczyłam, że to już kiedyś podawałam.

Dzisiaj miałam scysję z panem z paczkarni i paczką. Mój prosił tylko o kawę i papierosy, więc mu je zawiozłam. Z wiadomych wszem i wobec powodów papierosy kupuję na rynku /chyba, że wygram w totka ?!/. Było tego 15 pudełeczek, ale pan stwierdził, że są bez akcyzy, więc mogę dać tylko 10, więc 5 zabrałam. Pan wówczas stwierdził, że nie przyjmie paczki, bo nie jest to paczka żywnościowa - kawa i papierosy. Grzecznie starałam się wytłumaczyć, że mój nie chce jedzenia /jest na celi z kucharzami, ale tego oczywiście mu nie powiedziałam/, ale mimo to nie przyjął mi paczki. Musiałam lecieć do sklepu i coś dokupić; jabłka i słodycze panu pasowały. Czy to jest ok.? Przecież żadnych zabronionych rzeczy w paczce nie było. Aha pan powiedział mi, że jak mu okażę rachunek za papierosy to mogę przekazać 15.

to ciesz sie ze chociaz mogłas dac te 10 bo na białołece nie mozna wcale papierosow wkładac do paczki jak dobrze pamietam ty chyba jedna paczke albo wcale

Anusiu, wcale się nie cieszę, bo to nie chodzi już o sam fakt papierosów, ale o to, że ktoś w niezbyt uprzejmy, żeby nie powiedzieć chamski, sposób mówi mi co mam robić. Nie ma zakazu przekazywania papierosów we Wrocławiu, nie przemycałam też żadnych nielegalnych rzeczy. Mamy prawo do jednej paczki na kwartał i to jest chyba wyłącznie nasza sprawa, co do niej wkładamy. Pod warunkiem oczywiście, że nie ma tam szkła,blachy z puszek, napojów itd. W moim przypadku tego nie było.

w wiekszosci zk nie mozna w paczkach dawaj papierosow.... wiec tutaj jest luuzik ;)

To bardzo pocieszające, że chociaż pod tym względem, bo Klęczkowska nie ma dobrych notowań, a tu proszę- jaki+!

Moniak napisał:
W paczce żywnościowej powinna być tylko żywność.

Nie będę się sprzeczać z moderatorką, ale proszę mi wyjaśnić dlaczego, jak dokupiłam kilo jabłek i trochę słodyczy to paczka nagle stała się żywnościowa i została przyjęta? Sorry, że jestem namolna, ale te typy tak mają. Ktoś mi kiedyś już powiedział, że powinnam współpracować z panem Januszem Waisem w tropieniu i piętnowaniu absurdów, a w polskich przepisach naprawdę jest tego sporo.

betty bo bylo wiecej tej zywnosci. i tak sie ciesz ze moglas wniesc paapierosy bo moj lobuz byl w 2 zk i nigdzie nie mozna bylo wnosic papierosow, jedynie kupic w kantynie

Aniołku, wszak słodycze to tylko puste kalorie, ale... umilają jednak życie.

betty1019 napisał:
Nie będę się sprzeczać z moderatorką,
Sprzeczać się możesz :) Nie jestem wszystkowiedząca.
Przypuszczam, że strażnik chciał, żebyś jak najlepiej wykorzystała paczkę. Przysługuje przecież jedna na kwartał, do 5 kg, więc szkoda podawać tylko kawę np. ważącą 1 kg. Wtedy paczka traktowana jest jako wykorzystana, nie można donieść 4 kg.
A paczka żywnościowa, to paczka żywnościowa. To, że mogłaś podać fajki to chyba naprawdę ewenement. A może nie potraktował ich jako paczka?

We Wrocławiu waga papierosów wchodzi do wagi paczki i nigdy nie ma problemu, że wśród jedzenia są papierosy. Monia, ale Ty masz naprawdę anielskie serce, skoro wierzysz w troskliwość akurat tego strażnika. Inni są ok, ale ten jest wyjątkowo nieprzyjemny. Nawet jak sprawdza żywność to robi to z jakąś taką złością, jakby się wyżywał na jedzeniu. Kiedyś tak ostro zaczął dźgać pieczonego kurczaka, że nawet zwróciłam mu uwagę, że przecież ten kurczak już nie żyje, bo nie podobało mi się jego zachowanie / to nie jest tylko moja opinia nt. tego pana/. Zresztą każdy ma jakieś swoje fobie, ale jak się pracuje z ludźmi to trzeba mieć do nich jakieś podejście, a jak się go nie ma to warto zastanowić się nad zmianą zawodu.

Witam.
Jak myslicie, jezeli do paczki odziezowej wrzuce kilka paczek papierosow, to przyjma to? dodam, ze znajduje sie w aś we wroclawiu przy swiebodzkiej.

Papierosów w ogóle raczej nie przyjmują w paczkach, a jeśli już to tylko nieliczne kryminały. Ja osobiście jeszcze się z tym nie spotkałam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót