Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Rafal_84 napisał:
czy paczka odzieżowo higieniczna musi sie miescic w jakis wymiarach

Jeśli jest do niej talon, na którym jest informacja ile sztuk czego to to są "wymiary" paczki h-o i w nich trzeba się zmieścić.

Chciałabym przesłać paczkę żywnościową do AŚ. Wiem że nie może być szklanych opakowań i puszek oraz to, że musi być ona do 5kg.
Zastanawiam się co do niej włożyć. Czy może w niej być np.:
chleb razowy
kawa, herbata, cukier
kabanosy, wędlina
serki (pakowane z osobna)
ryba po grecku
ryba smażona
koreczki śledziowe
kurczak pieczony
sałatka warzywna
czekolady, batony, ciastka
mandarynki

Co najlepiej wybrać z tej listy żeby mieć pewność, że przyjmą mi tą paczkę na bramie???

Witam no ja mam inny problemik, pieczony boczek przejdzie w calosci czy ma byc pokrojony w plasterki?

btw. nie mam pojecia jak TAM jest i czy MOJ bedzie mógł jakos ten boczek pokroic :(

Mnie napisali,że lepiej pokroić, raz że sam tego nie zrobi, bo nie bedzie niał czym, a dwa, że mu to na kontroli rozdrobnią szukając substancji niedozwolonych. Też robię paczkę, pierwszy raz, i już mi się nieco rozjaśniło. Pozdrawiam

W większości wszystko zależy od ZK, czy AŚ. Ja mojemu mężowi, który był tymczasowo aresztowany dawałam w paczce swojską szynkę i baleron (właściwie paczka się tylko z tego i 2 kaw składała). Wędlinę robił mój teść i wszystko podałam w kawałku - nie było z tym problemu.
Ale tak jak pisze Akte najlepiej zadzwonić i zapytać do danego ZK, czy AŚ (choć często wiele więcej przechodzi, niż mówią przez telefon ;))

Wijacie, co włożyłyście lub też włożycie do świątecznej paczki ? Będę robić pierwszą, a nie chcę dzwonić tam i się dowiadywać, pewnie mieli dzisiaj setki takich telefonów.

Powtorze po raz "setny" Co ZK, to obyczaj. W jednych dozwolone sa swojskie wyroby,a w innych tylko hermetycznie pakowane np wedliny:( Mozna sugerowac sie poprzednimi paczkami.

czesc mam takie pytanie
czy ktos sie orientuje czy jak sie zawiezie paczke zywnosciowa w sobote to tymczasowo aresztowany dostanie ja w ten sam dzien czy w poniedzialek dopiero???dodam ze jest to zk herby

Jak ja pytałam o to samo w paczkowni (ale w Łodzi) to mi powiedziano, że tego samego dnia wieczorem są dostarczane paczki, bo żywność może się zepsuć...

RE: Zakład Karny Warszawa Białołęka

A róg talonu miałaś przyklejony na paczce?? Bo jesli nie to mogła zostać potraktowana jako żywnościowa, a jeżeli paczkę żywnościową miał wykorzystaną w tym kwartale to i została zwrócona do nadawcy.

Ale wiesz Anthony - na bramie wiedzą czy ktoś ma talon na paczkę h-o więc jak przychodzi jakaś paczka to mogą się domyślić, że to akurat ta. Jak dla mnie dziwna sytuacja... - ale może jak zwykle kiepska organizacja i wiadomość na bramę nie dotarła w czasie - ja raz tak miałam, niby mogłam wysłać płytę, a odesłali mi ją, bo wg nich zgody na bramie nie było, a wychowawca powiedział, że zaniósł już zgodę na bramę..., ale to nie w tym ZK było jak coś:)

Talon odzieżowy to co innego niż zgoda na określony przedmiot. Na bramie nie mają informacji o ewentualnych paczkach odzieżowo-higienicznych.
Ponadto oryginalna płyta dvd nie może być określona na talonie h-o, jedynie za zgodą dyrektora na odrębnej prośbie napisanej przez osadzonego.

W których mają informacje na bramie że osadzony otrzymał talon odzieżowo-higieniczny? To po co jest zapis na talonie aby jego róg wyciąć i przykleić na paczce???

anthony napisał:
W których mają informacje na bramie że osadzony otrzymał talon odzieżowo-higieniczny? To po co jest zapis na talonie aby jego róg wyciąć i przykleić na paczce???
Ale to nie w każdym ZK tak jest - ja szczerze mówiąc to prywatnie z żadnym rogiem jeszcze się nie spotkałam na przykład...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
I to właśnie jest przyczyna że ludzie nie czytają co pisze małym druczkiem na dokumentach, a poźniej się dziwią że paczka została cofnięta.
Na każdym talonie jest mowa o tym rogu, że należy go umiescić na paczce a pozostałą część włożyć do paczki.
Przepraszam forg i gratuluję utrzymywania forum w należytym porządku :-)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót