Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
anthony napisał:
Na każdym talonie jest mowa o tym rogu, że należy go umiescić na paczce a pozostałą część włożyć do paczki.

Ja tak robię jak wysyłam pocztą paczkę z talonem.Odcinam "róg" z talonu naklejam i wysyłam.No i zawsze wkładam to co na talonie,bo raz tylko włożyłam karty do gry(ich niebyło na talonie) no i mi cofnęli.

wiem że to nie jest odpowiedni temat ale innego nie znalazłam a mam pytanie jak wyglada sprawa z bateriami np do pilota telewizyjnego ponieważ kupiłam synowi ale nie wiem jak mu je dać czy na widzeniu jego partner czy może na bramie?? aha i jeszcze jedno jak wygląda sprawa ze zdjęciem w tzw antyramie czy na to też trzeba zgodę jakąś??

Witam, mam pytanie czy na paczke zywnosciowa potrzebny jest talon? Czy paczka moze wazyc mniej niz 5kg?z gory dziekuje za informacje

Paczka żywnościowa jest jedna na 3 miesiące i nietrzeba talonu.Najważniejsze żeby nie ważyła więcej.
Czasem "przymkną oko" ale to jak się zawozi,a jak się wysyła to 5 kilo.

Ostatnia edycja:
może warzyć mniej ale radze wykorzystać ten limit bo to na prawde jest mało

osadzony moze dostac zgode od dyrektora na dodatkowe 5kg w nagrode(paczka zywnosciowa). co do baterii to tylko na talon

usazz nie koniecznie na talon, zalezy od zk - ja swojemu do zk łowicz wysyłałam normalnie w kopercie bombelkowej, natomiast juz we wronkach potrzebny był talon

anthony napisał:
I to właśnie jest przyczyna że ludzie nie czytają co pisze małym druczkiem na dokumentach, a poźniej się dziwią że paczka została cofnięta.
Na każdym talonie jest mowa o tym rogu, że należy go umiescić na paczce a pozostałą część włożyć do paczki.
Przepraszam forg i gratuluję utrzymywania forum w należytym porządku :-)
Słuchaj Anthony - nie wiem, ale może mam Ci skserować swój talon na paczkę h-o, bo akurat mam takowy w domu, żeby do Ciebie dotarło? Czytam uważnie co gdzie pisze, na pewno uważniej niż Ty co niektóre rzeczy, ale zapewniam Cię, że nie w każdej jednostce jest coś takiego jak "róg talonu". A jeśli jest tak na Białołęce to ok, zgadzam się, że dziewczyna nie nakleiła rogu i paczkę jej cofnęli, ale nie wszędzie tak jest.

Akte napisał:
A jeśli jest tak na Białołęce to ok, zgadzam się, że dziewczyna nie nakleiła rogu i paczkę jej cofnęli, ale nie wszędzie tak jest.

I po co ta dyskusja? Wyszło na to, że róg talonu był, dziewczyna nie nakleiła i to było przyczyną cofnięcia. To, że Ty masz inny talon nie znaczy, że w W-awie tak akurat nie jest.
Polska więzienna to dość specyficzna "kraina".

forg napisał:
To, że Ty masz inny talon nie znaczy, że w W-awie tak akurat nie jest.
To, że ja mam inny talon nie oznacza też, że we wszystkich ZK róg talonu jest, a jak widzę przenieśliśmy dyskusję z Białołęki do paczek więc piszemy tu ogólnie, a nie tylko o Białej.

a chociażby tak:
akte.gif

Aaaaaaaa - dobre:) Nawet nie wiedziałam o tej funkcji:) Ale ja to bym jednak wolała na maila, bo to trochę prywatne jak dla mnie, nawet jeśli zamażę dane..., no a jak już Ci wyślę to najwyżej wtedy na forum potwierdzisz to, co piszę?

Anthony w Chełmie też nie ma mowy o żadnym rogu ;) A na prawdę bardzo dokładnie czytałam co tam pisze :)

Barbie - ja już wysłałam zdjęcie mojego talonu Anthony'emu więc spokojnie (choć nie wiem czy osadzeni będą spokojni jak się dowiedzą, że rozsyłam po sieci ich talony;)) ale cieszę się, że wskazałaś kolejne miejsce, w którym również nie ma słynnych rogów:)

he, he, no faktycznie nie ma rogu :-) Ale jest to spowodowane tym że talon jest drukowany w danym zakładzie a nie używany z bloczku druczków z więziennej drukarni w ZK Czarne. No cóż, te zakłady mają własną politykę wydawania talonów o-h a nie stosują się do zasad ogólnych.

Widzisz Anthony - co kraj to obyczaj, a co ZK to inaczej..., ale ja też jestem za tym, żeby "rogi" były wszędzie, bo to bardzo ułatwia całą procedurę.

Mm pytanie ile kosztuje wyslanie paczki zywnosciowej?Pytam bo nie wiem ile kasy naszykowac a po drugie jestem zielona w tym temacie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót