Paradoks Sądu Okręgowego w Ł

• Autor wątku Autor wątku mala mi78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mala mi78

mala mi78

Stały bywalec
Odpowiedzi
3 928
Witam. Mam pytanie. Sąd w Ł odrzucił zażalenie na sprzeciw. Jakie środki odwoławcze jeszcze przysługują?

Dlaczego PARADOKS? Otóż sprawa wygląda tak. Dwa nakazy zapłaty odebrane przez domowników z stałego adresu zameldowania. Złożone dwa sprzeciwy. Oba odrzucone. Złożone dwa zażalenia. Jedno zażalenie oddalone, drugie zażalenie odrzucone.... przez tego samego Sędzie i Przewodniczącego. Uzasadniono,że odebrał dorosły domownik ale pozwany mieszkał pod innym adresem niż stały meldunek i tak też opisał w zażaleniu jednak Sąd uznał,że dorosły domownik odebrał. Co można jeszcze zrobić?

I to się składa do Sądu Okręgowego? Jakieś podpowiedzi jak to opisać? Na co się powoływać?

jeśli odrzucił SR to do SO. jak pisać nie wiem, bo nie wiem dlaczego zażalenie odrzucono

mala mi78 napisał:
Jedno zażalenie oddalone, drugie zażalenie odrzucone.... przez tego samego Sędzie i Przewodniczącego.
Dla jasności: jedno zaźalenie uwzględnione, drugie oddalone.
W tym uwzględnionym uzasadnienie jest prawidłowe, nie doszło do prawidłowego doręczenia nakazu.
W odrzuconym - jakieś brednie pisane w pijanym zwidzie, że sąd wysyłając nakaz nie miał pojęcia gdzie pozwany mieszka a pozwany mogł(!!!) wcześniej poinformować sąd o swoim adresie... Totalna schizofrenia

Jest tak jak piszę czyli jedno uwzględnione, drugie oddalone. W obu sprawach te same okoliczności, skład trójki sędziowskiej różni się jedną osobą

Powrót