Parę ważnych pytań.

• Autor wątku Autor wątku viva39
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

viva39

Użytkownik
Odpowiedzi
43
Witajcie.

w roku 94 rozpadło się moje małżeństwo, mąż wyprowadził się. Miał na lokacie bankowej sporo grosza tylko na swoje nazwisko. Gdy wyprowadził się zlikwidował tę lokate i wziął dla siebie pieniadze. Mi pozostała tylko umowa założenia tej lokaty. W 96 roku uprawomocnił się wyrok rozwodowy. Czy teraz zakładając sprawe o podział majątku mam szanse odzyskać połowe tych pieniędzy? Były mąż twierdzi ze nie miał już tych pieniedzy w chwili uprawomocnienia się wyroku rozwodowego.

Pozdrawiam i czekam na odzew.

Pare waznych pytań 2

I drugie pytanie.

W 2005 roku gdy sprawa rozwodowa była w toku zmarł mój teść który był włascicielem nieruchomosci. Wyrok rozwodowy zapadł dopiero rok później. Czy mam prawo do uwzględnienia mnie w spadku po tesciu? Jesli tak to co i jak mam teraz postepować?

Pozdrawiam

moim zdaniem skoro w tym czasie twój mąż żył to nie masz żadnych praw do tego spadku.byłoby inaczej gdyby tw mąż nie żył w momencie śmierci teścia, wtedy jesteś niejako po meżu uprawniona do części jaka by przypadła jemu gdyby żył.

Viva, scaliłem tematy.
Proszę na przyszłość pisać posty w jednym temacie a nie dublować tej samej sprawy w dwóch oddzielnych wątkach.

Dziękuje za tę odpowiedz i proszę o odpowiedz na moje pierwsze pytanie bo słyszałam już na ten temat różne wersje.

P.S. Pomyliłam daty nie 94 a 2004 i nie 96 a 2006.

Powrót