parking policyjny - laweta

• Autor wątku Autor wątku niewiempytam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niewiempytam

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam . W czerwcu miałem wypaek motocyklowy. Mój motocykl do dnia dzisiejszego stoi na parkingu policyjnym , jako ,że został poddany badaniom czy aby nic z niego nie wycieka.

W najblizszym czasie jestem jednak umówiony na jego odbióri tutaj rodzi się kilka pytan :

Jako ,ze nadal jestem w trakcie leczenia musze skorzystać z lawety . Czy ubezpieczenie assistance dotyczy rownież sholowania pojazdu z parkingu policyjnego (ok 10 km od mego miejsca zamieszkania)?

Jeśli nie to czy koszty lawety w jakikolwiek sposób można przerzucić na sprawcę wypadku w którym zostałem poszkodowanym ?

Musisz przeczytać warunki ogólne assistance twojego ubezpieczyciela, lub zadzwonić na infolinię, podać nr. polisy i dopytać czy taka pomoc ci przysługuje.

Jeśli nie, wtedy jak najbardziej kosztami holowania można obciążyć sprawcę.

Ok już wiem wszystko... assistance jest o kant d... nie działa jeśli moto stanie w promieniu 10km o mego miejsca zamieszkania i nie dalej jak 50km ... a co do wypadku zadziałałoby owszem...gdybym w dniu wypadku zgłosił fakt owego zdarzenia... rzeczywiście w stanie agonalnym byłoby to wykonalne .

Nie jestem sprawcą , starszy Pan nie widział mej osoby i wyjechał z rogi podporząkowanej zajeżdżając mi drogę . Pocieszającym jest fakt ,że koszt lawety zostanie zwrócony z OC sprawcy .

niewiempytam napisał:
assistance jest o kant d...
W kwestii formalnej. Warunki ass sprawdzamy przed zakupem pakietu w TU i wybieramy pasujący nam zakres.

WCJ napisał:
W kwestii formalnej. Warunki ass sprawdzamy przed zakupem pakietu w TU i wybieramy pasujący nam zakres.

W mej ubezpieczalni niestety wszystkie obarczone są szeregiem kruczków ... wystąpie o rezygnacje z pakietu assistance oraz szyby , bo w praktyce nie ma szans na pomoc .

... "wystąpie o rezygnacje z pakietu assistance oraz szyby , bo w praktyce nie ma szans na pomoc . "
wystąpić sobie możesz jak od czasu zawarcia nie minęło więcej niż 30 dni :???:

niewiempytam napisał:
W mej ubezpieczalni niestety wszystkie obarczone są szeregiem kruczków ... wystąpie o rezygnacje z pakietu assistance oraz szyby , bo w praktyce nie ma szans na pomoc .

To się porównuje towarzystwa ubezpieczeniowe. Są one różne i różne zakresy posiadają w OWU. Nie musisz siedzieć w jednej firmie.

Powrót