Partner aresztowany i samotna matka

• Autor wątku Autor wątku beata1970
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

beata1970

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam
Proszę o info- mój partner został aresztowany na podstawie ENA z Polski i pewnie będzie aresztowany. Jest tutaj mój syn, który przebywa na terenie UK już 3 lata i chodzi do szkoły. Ja właśnie teraz przeprowadzałam się z Polski do UK - wcześniej tylko ich odwiedzałam. Chciałam jeszcze przywieżć tu corke - która jako 23 latka zachorowała na schizofrenie.
Mam pytanie czy w związku z tym że mój partner został aresztowany, ja tutaj w UK jeszcze nie pracuję (dodam że w Polsce też nie mam pracy), miałam niebawem zacząć pracę, czy ja mogę starać się o jakąś pomoc dla syna w tej chwili, jakiś zasiłek itp jeśli jeszcze nie mam dochodów???
Bardzo proszę o pilne info.
Z góry dziękuję

sorki- bedzie deportowany - to z nerwow:(

Hej!! Ja rok temu mialam taka sama sytuacje!! tez jestem samotna matka w angli.:(

Droga Beato!! Niestety jesli nie podjelas pracy w uk nie naleza ci sie zadne zasilki.:(

Acha jeszcze jedno wyjasnienie. DOPORTOWANY czyli nie bedzie mogl wrocic do angli? Czy bedzie mial EKSTRADYCJE czyli po odbytej karze moze wrocic do angli?

noo to tyle dobrze. moj maz tez dostal ekstradycje 11 sierpnia minal rok :-(

Jeśli nie pracujesz, a tworzysz gospodarstwo domowe z partnerem, to masz prawo pobytu jako matka jego dziecka tworząca gospodarstwo domowe. Jesli jego deportują, Twoje prawo pobytu też wygaśnie. O ile nie zaczniesz pracy, nie będą Ci się należały żadne zasiłki ani pomoc.

witam
to nie jest deportacja tylko ekstradycja, a z tego co zdążyłam się dowiedzieć to syn ma prawo dokończyć tutaj naukę, a ja oczywiście szukam pracy. Ja nie przebywam tutaj nielegalnie to w jaki sposób mogę stracić prawo pobytu tutaj?
pozdrawiam Beata

jasne ze masz prawo byc tutaj POPROSTU ZACZNIJ PRACE ZAREJSTRUJ SIE I ........ POWODZENIA!!! JA TEZ TU TAK ZYJE I DAJE SOBIE RADE!!:)

ciaracool napisał:
Droga Beato!! Niestety jesli nie podjelas pracy w uk nie naleza ci sie zadne zasilki.:(

Nie do konca sie z tym zgadzam - prawo nieco inaczej stoi Pozdrawiam

Witam Cię Agaciq21
wiesz coś więcej na ten temat?
pozdrawiam

Powrót