partner zabral dziecko

• Autor wątku Autor wątku violek33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

violek33

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Gdzie szukac pomocy jezeli byly parner zabral dziecko i nie pozwala sie z nim kontaktowac?
Sprawa jest troche skomplikowana ale postaram sie w skrocie ja opisac!
Moja znajoma po porodzie miala depresje poporodowa (mysle ze jej partner tez mial z tym cos wspolnego bo znecal sie nad nia psychiczne w czasie ciazy) wyladowala w zwiazku z tym w szpitalu dziecko w tym czasie przebywalo troche w Polsce a troche u swojego ojca (wynajal opiekunke z Polski) Kiedy znajoma wyszla ze szpitala okazalo sie ze opiekunka nie jest juz tylko opiekunka do dziecka ale "opiekunka" dla tatusia (znajoma oplacala ta "opikunke") tak wiec depresja wcale nie odeszla a tylko sie poglebila. A wspanialy tatus wyslal moja znajoma do Polski-wystawiajac walizki za drzwi!
Wtedy jeszcze nikomu nie opowiadala co sie u niej dzieje- poprostu "podkulila ogn" i pojechala! Zanim calkowicie doszla do siebie minal prawie rok! W tym czasie tatus ozenil sie z opiekunka i mieszkaja sobie w znajomej mieszkaniu( no wlasciwie to mietvetrag byl na oboje) jezdza sobie jej autem i nie wpuszczaja jej do domu a kontakty z dzieckiem ma utrudnione.
Gdzie powinna szukac pomocy!Czy ma jakiekolwiek szanse na odzyskanie dziecka?
(Nie ma ograniczonych ani zabranych praw rodzicielskich)

Potrzebne jest więcej informacji, żeby móc ocenić tę sytuację.
Dziecko urodziło się w Polsce?
Jakie są stosunki prawne między ojcem a dzieckiem?

pozdrawiam
Piotr Kozłowski
====
http://www.ra-kozlowski.com

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót