Partnerzy autoryzowani

• Autor wątku Autor wątku tymot.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tymot.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

od kilku dni próbuję wyciągnąć od pewnego producenta, nazwy jego autoryzowanych partnerów. Niestety Pan po drugiej stronie linii, za każdym razem odmawia podania tychże partnerów, chcą mieć wyłączność na prowadzanie serwisu. Firma ta jest na drugim końcu Polski i już same koszta dojazdu przekraczają cenę akceptowaną przez moich zwierzchników, nie mówiąc już o samym serwisie, który także jest bardzo wygórowany. Dzwoniąc do innych firm dowiedziałem się, iż jeżeli producent ma obowiązek podania mi swoich partnerów, aczkolwiek nawet ten argument nie przemawia do przedstawiciela firmy od której próbuję wyciągnąć informacje.

Bardzo proszę o opowiedź, czy obowiązek ten jest regulowany prawnie? Jeżeli tak, gdzie mogę znaleźć taki przepis?

Z góry przepraszam, jeżeli zamieszczam post w nieodpowiednim dziale.

tymoteusz.

Zapewne chodzi ci o "podpatrzenie" konkurencji, z jakimi partnerami podpisała umowę (?)
Nie ten dział tak btw. Wracając do meritum, każdy producent posiada jawną listę autoryzowanych partnerów. Jeśli znasz branżę, to możesz łatwo sprawdzić "u źródła", czyt. producentów, z którymi dana firma współpracuje.

Tak, chodzi mi o partnerów z którymi podpisali umowę. W dokumentacji produktu który posiadamy podane jest, iż na ich urządzenia serwis mogą przeprowadzać jedynie oni lub autoryzowani partnerzy. Na ich stronie internetowej nie ma podanego żadnego spisu partnerów, jak np. ma firma Buderus, z podziałem na województwa etc.

Firma od której staram się wyciągnąć partnerów zajmuje się - systemami przeladunkowymi, a jest z bydgoszczy.

proszę o pomoc.

Wystosuj pismo do producenta o ujawnienie listy partnerów.

Powrót