Paszport polski a brak zameldowania w Polsce

• Autor wątku Autor wątku Poldinhio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Poldinhio

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

mam pewien problem i jestem pelen nadziei, ze tutaj uzyskam pomoc.
Mieszkam obecnie w niemczech i posiadam paszport polski wyrabiany w zeszlym roku i z tego co pamietam w podaniu wpisywalem adres zameldowania ktory juz nie egzystuje(polski). W lutym jade do Egipu przez niemieckie biuro podrozy i zastanawiam sie czy moze byc jakis problem. Moze przesadzam ale nie chcialbym sytuacji w ktorej moglbym nie wyleciec albo nie wrocic przez jakies niedopatrzenie.

Z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Z mojego doswiadczenia nic nie bedzie,Pokazujesz w Egipcie tylko paszport.W sumie to nie wazne z jakiego kraju masz wykupiona wycieczke.
Ja mam rowniez polski paszport,mieszkam w niemczech i bylam juz dwa razy w Egipcie z niemieckiego biura podrozy.
W Egipcie interesuje ich kasa za wize ,a nie adres zameldowania.A tak w nawiasie,ludzie z niemieckiego biura podrozy,sa lepiej traktowani niz turysci z polskiego :)
Milego pobytu.;)

o kierunek Niemcy-->Egipt sie nie boje, bardziej chodzi o powrot.
Problem w tym ze jestem w Niemczech 2 lata i w Polsce mialem adres staly i teraz zostalem wymeldowany (podczas wyrabiania paszportu podawalem adres polski jako meldunek) z mieszkania w PLi nie wiem czy nie bedzie jakiejs "luki" w paszporcie ktora zaniepokoi Niemcow..

Ja tez nie mam meldunku w pl.Najwazniejsze,zeby paszport byl wazny(data).Tam nie ma adresu zameldowania.

Rozumiem. Dla pewnosci - zameldowanie a raczej jego brak nie ma wplywu na waznosc paszportu?

Powrót