Paszport UK dla dziecka - ODEBRANY!

• Autor wątku Autor wątku DarJuc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DarJuc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Szybkie streszczenie...
Jestem w UK od 2004. W roku 2009 urodziło mi się pierwsze dziecko, po trzech latach wystąpiłem o paszport dla dziecka i w 2012 otrzymał paszport UK. W tym roku (2014) urodziło mi się 2 dziecko i również wystąpiłem z wnioskiem o paszport i ... TU PROBLEM! Wniosek został odrzucony, i chcą odebrać paszport pierwszemu dziecku.
Przez pierwsze trzy lata pobytu w UK pracowałem jako osoba samozatrudniająca się. W roku 2007 podjąłem pracę w hotelu na kontrakt. Od tamtego czasu trzykrotnie zmieniałem hotele. Dwa pierwsze hotele już nie istnieją, zostały zamienione na apartamenty. Home Office twierdz, że nigdy się u nich nie rejestrowałem ( nie wystąpiłem o pozwolenie na pracę ). Ja niestety nie pamiętam... Hotel nie dałby mi pracy bez rejestracji, ale nie mogę się do nich zwrócić bo już nie istnieją.
PROSZĘ O POMOC! SUGESTIE! CO POWINIENEM ZROBIĆ?, DO KOGO SIĘ UDAĆ? Czy mogą odebrać paszport już nadany? Jak to możliwe, że wcześniej wszystko było dobrze, a teraz jest problem?

Wyslij do home office SAR i zazadaj by wyslali ci wszelkie dokumenty jakie maja zwiazane z twoja osoba. Musza to zrobic i jesli robiles wrs to bedziesz mial potwierdzenie na to. Moga odebrac paszport jesli zostal przyznany przez blad. Jesli sie nie rejestrowales to poprostu nie nabyles stalego rezydenta co sprawia ze dzieci jie urodzily sie z obywatelstwem. Co z matka dzieci? Jaka jest jej historia?

witam wszystkich ,mam pytanie co mam zrobic jesli mojej corce skonczyl sie dowod osobisty a paszportu nie posiada ,czy jest w stanie wyjechac z uk na niewaznym dokumencie\

tina1977 napisał:
ona z uk do niemiec ale tu nie ma juz granic
skontaktuj sie z Polska Ambasada oni beda wiedziec czy tranzyt na takim dokumencie jest mozliwy. bezposrednio mozna podrozowac jesli linia lotnicza zabierze, przed zakupembiletu nalezy sie z nimi skontaktowac i zapytac.

tina1977 napisał:
witam wszystkich ,mam pytanie co mam zrobic jesli mojej corce skonczyl sie dowod osobisty a paszportu nie posiada ,czy jest w stanie wyjechac z uk na niewaznym dokumencie\

Paszport w Konsulacie , lub probowac przejechac samochodem, spotkalam sie z kilkoma osobami, ktore zostaly przepuszczone na strone francuska na nie waznym dokumencie. W zasadzie kazda z tych osob, o ktorych slyszalam zostaly przepuszczone.

tina1977 napisał:
Paszport tymczasowy - słyszałaś o czymś takim? Albo po prostu normalny paszport w konsulacie.

dziekuje Bardzo ale dziecko przyjechalo bez waznego dokumentu A o paszportach slyszalam .pozdrawiam

Powrót