K
kawka3
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam. Przetrząsłem całe google (w tym to forum) w poszukiwaniu informacji o tym czy Urząd Złodziejski może kontrolować konto PP (bo że konto bankowe to wiadomo). Niestety jak to często bywa, opinie są bardzo podzielone i nadal nic nie wiem
Niektórzy mówią, że na pewno nie ma, inni że tak ale nigdy nie sprawdzają, a jeszcze inni że oczywiście że tak.
I tu moje pytanie - czy ktoś ma doświadczenia w tej sprawie, czy ktoś z użytkowników tego forum miał kontrolowane PP i musiał się tłumaczyć z przychodów na tym koncie? Mówię o samym koncie PP, bez przelewania środków na konto bankowe.
A więc PayPala używam do wszelakich płatności ponieważ jest łatwy w użyciu i szybki. Często biorę udział w różnych programach partnerskich, gdzie dostaje większe lub mniejsze sumy za to. Jeżeli teraz będę się musiał z tego rozliczyć, to kompletnie nie będzie mi się to opłacało. Czasami też przychodzi kasa z kantorów, gdyż niektóre serwisy nie wypłacają na PP tylko inne odpowiedniki, i wtedy muszę zamieniać. Czasami też dostanę kasę od jakiś innych osób za jakąś pomoc itp. A więc wielki mix.
Więc czy mogę sobie spokojnie operować środkami na moim PP? Kasa którą zarobię wydać np. w jakimś sklepie internetowym?
Sprawdziłem zasady o ochronie danych osobowych na stronie PP, jednak niewiele rozumiem.
Czy "uprawnionym instytucjom rządowym" tzn urząd skarbowy? Nie wykorzystuję PP do prania pieniędzy tylko tak jak większość użytkowników. Nie wykorzystuję też tego do prowadzenia działalności gospodarczej, żadnych ciągłych sprzedaży na ebay itp.
Proszę o pomoc.
I tu moje pytanie - czy ktoś ma doświadczenia w tej sprawie, czy ktoś z użytkowników tego forum miał kontrolowane PP i musiał się tłumaczyć z przychodów na tym koncie? Mówię o samym koncie PP, bez przelewania środków na konto bankowe.
A więc PayPala używam do wszelakich płatności ponieważ jest łatwy w użyciu i szybki. Często biorę udział w różnych programach partnerskich, gdzie dostaje większe lub mniejsze sumy za to. Jeżeli teraz będę się musiał z tego rozliczyć, to kompletnie nie będzie mi się to opłacało. Czasami też przychodzi kasa z kantorów, gdyż niektóre serwisy nie wypłacają na PP tylko inne odpowiedniki, i wtedy muszę zamieniać. Czasami też dostanę kasę od jakiś innych osób za jakąś pomoc itp. A więc wielki mix.
Więc czy mogę sobie spokojnie operować środkami na moim PP? Kasa którą zarobię wydać np. w jakimś sklepie internetowym?
Sprawdziłem zasady o ochronie danych osobowych na stronie PP, jednak niewiele rozumiem.
Użytkownik wyraża zgodę na i zobowiązuje firmę PayPal do przeprowadzania następujących działań:
Ujawnianie informacji dotyczących m.in. transakcji, informacji o koncie, danych osobowych i treści korespondencji policji, innym służbom odpowiedzialnym za bezpieczeństwo, uprawnionym instytucjom rządowym, międzyrządowym oraz ponadnarodowym, uprawnionym agencjom (innym niż władze podatkowe), regulatorom rynku oraz branżowym organizacjom regulującym rynek i innym organizacjom (w tym m.in. agencjom określonym w poniższej tabeli pod nagłówkiem „Agencje") oraz każdej innej osobie trzeciej, w tym firmie należącej do tej samej grupy, którą PayPal w dobrej wierze uzna za odpowiednią do współpracy przy prowadzeniu dochodzenia dotyczącego oszustwa lub innej działalności nielegalnej albo potencjalnie nielegalnej lub przy prowadzeniu dochodzenia dotyczącego naruszenia Umowy z Użytkownikiem (w tym m.in. dotyczącego źródła finansowania i wystawcy karty kredytowej lub debetowej). W przypadku podania fałszywych lub nieprawidłowych informacji o rachunku i wykryciu oszustwa szczegółowe informacje zostaną przekazane urzędom zwalczającym oszustwa, a także udostępnione organom ścigania. Firma PayPal oraz inne organizacje będą również mogły uzyskać dostęp do tych informacji (w tym informacji z innych krajów) i wykorzystać je w celu zapobiegania oszustwom i praniu brudnych pieniędzy. Więcej informacji na temat odpowiednich agencji zajmujących się zapobieganiem oszustwom można uzyskać, kontaktując się z nami.
Czy "uprawnionym instytucjom rządowym" tzn urząd skarbowy? Nie wykorzystuję PP do prania pieniędzy tylko tak jak większość użytkowników. Nie wykorzystuję też tego do prowadzenia działalności gospodarczej, żadnych ciągłych sprzedaży na ebay itp.
Proszę o pomoc.