Paypal ukradł i próbuje wyłudzić więcej pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku AndRand
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AndRand

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
We wrześniu sprzedałem złoto w grze przez Paypala za łącznie około 180 dolarów, Paypal ukradł mi z tego około 50 dolarów a resztę zdążyłem wypłacić. Kupujący użył cashbacka następnego dnia pod pretekstem kradzieży karty kredytowej i Paypal chciał odemnie dowodów transakcji więc wysłałem rozmowę ze skype lecz dowody były nie wystarczające dla nich.
Czytałem, że żeby pozwać tą firmę to trzeba pojechać do sądu w Luksemburgu a policja gdy to zgłosiłem powiedziała, że skoro sprzedałem przedmioty w grze które nie są moje to zgłoszenie nie ma sensu.
Dzisiaj firma windykacyjna Avarto wysłała mi przypomnienie bym zapłacił wraz z odsetkami pieniądze.
Co w takim razie mogę zrobić skoro nie mogę ich pozwać, chyba, że mogę pozwać tą firmę windykacyjną? albo iść na inny komisariat?

z paypalem to są jaja i tyle. co ty możesz zrobić? poza sporem niewiele, ale i windykacja jeszcze mniej.

A oni coś mogą zrobić? czy mogę po prostu olać sprawę jeśli nie zależy mi na tych 50 dolarach które sobie przywłaszczyli?

Powrót