Pechowy zakup

• Autor wątku Autor wątku airwoman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

airwoman

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam,
Kupiłam monitor Asus w sklepie internetowym Agito, w listopadzie 2014. Po 10 dniach wystąpiła usterka. Monitor odesłany do serwisu Asusa. Po 3 tygodniach, po perypetiach, wymieniony na nowy. Brak mozliwości naprawy. Wczoraj pojawiła się ta sama usterka.
Pytanie: jak postąpic, aby minimalnie skrócic czas oczekiwania na wymianę (zakładam, przeglądając fora uzytkowników tego monitora, ze na tym się znowu skończy). Rękojmia? Gwarancja? Monitor kosztował 3200 pln więc kolejna, taka sama usterka w kolejnej sztuce jest irytująca.
Pozdrawiam

Jaka była podstawa reklamacji i czy jesteś konsumentem (transakcja B2C)?

Jestem konsumentem. Usterka monitora zgłoszona do serwisu Asusa, wymiana maili, po tygodniu kurier odebrał monitor, po kolejnym otrzymałam info, ze nie da się naprawic i zapadła cisza. Po kolejnych dniach poinformowali mnie, ze muszę resztę formalności (wymianę na nowy, na podstawie informacji z serwisu o braku mozliwości naprawy) załatwiac z Agito. Po wielu perypetiach (zupełny brak przepływu info międzi serwisem Asusa i Agito) otrzymałam nowy monitor.
Stąd pytanie, czy serwis, czy sklep i jak najszybciej załatwic wymianę na nowy (na zwrot pieniędzy nawet nie liczę) chociaz straciłam zaufanie do tych obu firm.
pzdr,

Powrót