Pełnomocnictwo do niemieckiego sądu pracy

• Autor wątku Autor wątku kajkasprzyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kajkasprzyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
W maju ja i 2 moich braci podjęliśmy prace w Niemczech. Wszystko legalnie na umowę. Przepracowaliśmy 3 tygodnie Jednak wykonywana praca nie była zgodna z umową, pracodawca nie zapewniał odzieży odpowiedniej i na końcu oszukał nas na godzinach oraz nie wypłacił pieniędzy w terminie a ostatecznie wcale. Złożyliśmy natychmiastowe wypowiedzenia a firma je podpisała. Pracodawca groził nam oraz ubliżał a ostatecznie nie stawił się na spotkanie w celu rozwiązania problemu braku wypłaty i delikatnie mówiąc kazał uciekać.
Z pomocą zaprzyjaźnionego tłumacza złożyliśmy sprawę w sądzie pracy w Niemczech.

Otrzymaliśmy do Polski pisma z terminem sprawy. Niestety mnie ten termin koliduje z bardzo ważnym terminem w nowej pracy. Chciałbym dać pełnomocnictwo do reprezentowania mnie w Sądzie jednemu z moich braci których dotyczy ta sama sprawa ponieważ ja nie mogę się stawić w danym terminie. Czy jest to możliwe i w jaki sposób to zrobić? Czy niemiecki sąd ma obowiązek zapewnić tłumacza na sprawę?

Z upoważnieniem nie wiem, ale tłumacza musisz zapewnić sobie sama i sama za niego zapłacić.

Powrót