Pętla zadłużenia w chwilówkach a pomoc stowarzyszenia

• Autor wątku Autor wątku ewa:krauze
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewa:krauze

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, wpadałam w pętlę zadłużenia w chwilówkach. Jest to dług około 20 tys. Sprawa moja trafiła już do firm windykacyjnych.Znalazłam stowarzyszenie pomagajace w Uwolnieniu się z pętli zadłużenia w postaci pomocy prawnej. Stowarzyszenie to nazywa się Inlet.Czy ktoś już miał z nim kontakt? Faktycznie pomagają czy będę mieć jeszcze większe kłopoty?

Do czasu az nie beda chcieli od ciebie chociazby zlotowki to bedzie okay.
Jak pojawiaj sie koszta "manipulacyjne" czy inne cuda to zerwij kontakt.

Chcą abym podpisała pełnomocnictwo aby mogli mnie reprezentować. Ich pomoc ma być dla mnie bezpłatna. Płacą im firmy które przegrają proces ( te w których mam chwilówki ). Czy to faktycznie tak jest?

korf napisał:
A dlaczego mają przegrać?
Zapytaj na przykład prawników z GCM, albo Lendon. Moim zdaniem zawsze warto walczyć. Nakazy jakieś są?

To masz 14 dni na reakcję. Jak nic z tym nie zrobisz to się uprawomocni i tyle. Koszty zastępstwa już i tak są naliczone, a jeszcze mogą dojść koszty komornika. Jeżeli to był e-sąd, a sądzę że jak chwilówka to na 99% to był e-sąd, to można wnieść sprzeciw. Ale tylko wtedy gdy na przykład będzie kłopot z udowodnieniem przez powoda zawarcia umowy. Na przykład jak nie dostałaś pocztą listem poleconym kwitów dotyczących pożyczki, albo nie odesłałaś podpisanej umowy. A jeśli nawet roszczenie uda się udowodnić to z kolei może być problem z kosztami windykacji i takie tam...

Edit: Jak nikt nie chce od Ciebie kasy, to wszystko chyba OK.

Ostatnia edycja:
digiton napisał:
Zapytaj na przykład prawników z GCM, albo Lendon.
To prawnicy, czy studenci? Retorycznie pytam.
Moje pytanie dotyczyło zgoła czegoś innego.
Jeśli powodem jest firma pożyczkowa, umowa jest ok i inne kwity, terminy s ok to jakim cudem przegrają. Nie "kop się z koniem"

Czy mogłabym zapytać na priv ?

Czy ktoś już miał kontakt z kancelarią Inlet która działa w stowarzyszeniu pomagającym osobom uwikłanym w pętlę zadłużenia w chwilówkach?

Dlatego też bez kwitów cokolwiek uznać, A jak inaczej te dowody zobaczysz jak nie złożysz sprzeciwu w esadzie?

Dlaczego zakładasz, że wszystko miele e-sąd? Błąd.
@ ewa; krauze proszę przeczytać regulamin i nie polecać podprogowo kancelarii, jakich setki na rynku.

Powrót