pieniądze dla przebyawjącego w areszcie

• Autor wątku Autor wątku ankahihi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A

ankahihi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam
mój mąż przebywa od prawie trzech miesięcy w areszcie śledczym, pisał mi w liście, że dostał pieniądze, tylko ani ja ani nikt, kto wie gdzie mąż przebywa mu ich nie przesłaliśmy.
Czy więźniowie otrzymują jakieś pieniądze ??

oczywiście więzniowie otrzymują wynagrodzenie za pracę...jeśli pracują...mogą otrzymac za dobre zachowanie nagrodę finansową...istnieje jeszcze fundusz pomocy postpenitencjarnej, jednak bardzo wątpliwe, aby pieniądze na bieżące wydatki poszły z tej puli....bardziej prawdopodobne, że jednak ktoś z wolności przesłał je

Jesli podczas zatrzymanie mial przy sobie jakas gotowke to jest mozliew ze zostala ona przelana z depozytu na wypiske

Jeśli, to nie to co Beatka pisze, to może któryś z kolegów wpłacili mu coś na wypiskę

w areszcie śledczym za pracę to chyba wątpliwe....tak mi się wydaje,

ola8480 napisał:
w areszcie śledczym za pracę to chyba wątpliwe....tak mi się wydaje,

nie aż takie niemożliwe...jest sporo aresztów gdzie TA pracują...zależy od rodzaju pracy, tego co potrafią i czy organ dysponujący niema nic przeciwko...znałem areszty gdzie pracowało więcej TA niż skazanych

dzięki wielkie
pytałam rodziny która wie o ałej sprawie i nikt nie wpłacił kasy większość nawet nie wiedziała, że można... ciekawe.. może faktycznie jakiś "kolega" który wyszedł...
jak sie dowiem to napisze.

Okazało się, że pieniądze przelał mu urząd pracy . Przed zatrzymaniem był zarejestrowany...
i Urząd rozliczył sie z nim do dnia w którym został zatrzymany.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót