Pieniądze dla skazanego

• Autor wątku Autor wątku kasiunia1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

kasiunia1984

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam wszystkich
Mam takie pytanko. Czy ktoś z Was sie orientuje, czy jeśli skazanemu wysyła się pieniądze przekazem lub przelewem, to czy może on całą wysłaną kwotę wydać w kantynie?? Słyszałam taką wersję, że jeśli np. wyśle się 300,00 zł, to on ma na wydanie tylko 150,00 zł, a druga połowa zostaje w depozycie i odbiera ją dopiero przy wyjściu na wolność, na tzw. początek.
Może to co słyszałam, to kompletna bzdura, ale chciałabym się dowiedzieć.
Jeśli ktoś coś wie na ten temat, to bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Nie pamiętam dokładnie do jakiej kwoty jest zabierane na żelazną kasę, ale coś ok 120 zł. Jeśli wpłacasz np 100 czy 200 zł, to osadzony dostanie tylko połowę, resztę przy wyjściu. Jak wpłacasz 300 to ok 180 dostanie skazany na wydatki (reszta przy wyjściu). Nie powiem Ci teraz dokładnie jak to jest. Przeszukaj forum, bo ten temat był już poruszany.

Jest kwota (nie pamiętam dokładnie ile???)powyżej 1500 zł (jeśli taka jest "uzbierana" na koncie osadzonego) kolejne wpływy wchodzą na "wypiskę" w całości. Ja byłem w takim zk, gdzie była tzw."duża" wypiska po 10 każdego miesiąca, a po 20 "mała", sprawy te regulował regulamin porządku dziennego. Podczas wypiski zakupy można było robić bez limitów (oczywiście do wysokosci środków posiadanych na "koncie"), zresztą co miesiąc osadzony podpisuje przy pracowniku działu finansowego kwotę jaką wykorzystał na wypisce, i ewentualnie jaka mu została...:razz:

Ogromniaste dzięki za odpowiedzi, teraz już wszystko wiem.
Pozdrawiam Was gorąco i jeszcze raz wielkie dzięki :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót