Pieniądze z przelewu niedotarły?

• Autor wątku Autor wątku makaron93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

makaron93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,
Mam taką sytuację że kupiłem przedmiot na allegro (właściwie na licytacji za atrakcyjną niską cenę). Pieniądze wpłaciłem przez pocztę (blankiecik przelewowy), jednak od sprzedawcy dostałem wiadomość że wpłyneło tylko 6,50 (zamiast 29,50 złotych).
Wysłałem mu zdjęcie kopi blankieciku na dowód, zignorował to i prosi o resztę kasy.

Czy mam iść z tym na pocztę? Jak tak to co mam mówić?
A może koleś uważa że kupiłem zbyt tanio i chce mnie naciągnąć na kase?
pomóżcie.

ps.Jeśli zły dział to przepraszam.

Pierwszym ruchem jaki powinien Pan zrobić to udać się na pocztę i wyjaśnić sprawę. Jeśli u nich nie ma błędu i pieniądze przyszły w odpowiedniej wysokości to po prostu człowiek kręci i należy domagać się wydania przedmiotu.

Niech pokaże potwierdzenie że wpłyneło 6,5, dodatkowo proszę zgłosić reklamację na poczcie

poczta powinna mieć pokwitowanie odbioru pieniędzy przez sprzedającego- poproś aby Ci je okazali. jeśli dostałkase sprawe zgłoś do operatora allegro. albo na policję-nie odpuszczaj jeśli masz rację. trzeba zaprowadzać ład w naszej ojczyźnie.:mad:

zorza888 napisał:
poczta powinna mieć pokwitowanie odbioru pieniędzy przez sprzedającego- poproś aby Ci je okazali. jeśli dostałkase sprawe zgłoś do operatora allegro. albo na policję-nie odpuszczaj jeśli masz rację. trzeba zaprowadzać ład w naszej ojczyźnie.:mad:

Jakie pokwitowanie? jaki odbiór? tu chodzi o przelew chłopcze. A ład w ojczyźnie mamy ;] A i jeszcze jedno, allegro nic nie może zrobić.

Byłem dziś na poczcie i jedyne co usłyszałem to to że nie ma możliwości żeby pieniądze nie dotarły...

Proszę wystąpić do tego sprzedawcy o wydanie towaru zgodnie z umową, albo niech przedstawi dowód na to, że wpłynęło do niego jedynie 6,50.

Można oczywiście postraszyć, że w przypadku nie wywiązania się z zobowiązania sprawa zostaje skierowana do sądu.

Powrót