Pieniądze zajęte przez bank

• Autor wątku Autor wątku BrudnyHarold
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BrudnyHarold

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam cztery dni temu wpłaciłem na moje konto bankowe kwotę 170 tyś złotych. Pieniądze odkładałem w domu ponieważ pracuję za granicą i muszę je wypłacać z czeskiego bankomatu. Po około 2 godzinach zostałem wezwany do banku przez panią która przez telefon nie chciała powiedzieć o co chodzi. Na miejscu po okazaniu dowodu osobistego niemiły tonem zaczęła wypytywać skąd
pochodzą wpłacone pieniądze i oznajmiła że bank zamroził wszystkie środki na moim koncie. Po wyjaśnieniu że są to oszczędności z prawie 7 lat za granicą kazała napisać oświadczenie oraz dostarczyć paski wypłat oraz historię przelewów pracodawcy z ostatnich 12 miesięcy. Wszystkie podane dokumenty dostarczyłem po czym temat się urwał pieniędzy jak niema tak niema pani w bank jeszcze grożniejszym tonem oznajmiła że mam czekać i to może trochę potrwać. Pierwsze pytanie czy bank może zająć wszystkie pieniądze nawet te które były już na koncie w chwili wpłaty? Drugie pytanie ile może potrwać takie dochodzenie ponieważ z dnia na dzień zostałem na utrzymaniu rodziców?

Powrót