Pierwsze widzenie

• Autor wątku Autor wątku king1000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

king1000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam,

wczoraj mój szwagier zgłosił się do AŚ w Bielsku - Białej, został skazany na 3 lata. Czy ja jako szwagier jestem osobą najbliższą? Kiedy mógłbym się udać na pierwsze widzenie? Można iść w najbliższy dzień kiedy są widzenia, czy trzeba troszkę odczekać? Czytałem też, że na okienku trzeba składać prośbę o widzenie, jak to napisać?

P.S. Sorry, ale przebrnięcie przez wszystkie strony w temacie widzeń graniczy z cudem.

King po pierwsze nie ma coś takiego że się ktoś zgłasza do Aresztu Śledczego,zgłosił się ale do Zakładu Karnego...

Ty nic nie piszesz w kwestii widzenia gdy będziesz się widział ze szwagrem powiedz szwagrowi żeby ten wpisał Cie na listę widzeń w Zakładzie Karnym i jeśli już Dyrektor Owego Zakładu Karnego przychyli się do tej prosby i Twój szwagier zostanie powiadomy od Wychowacy że prośba jest rozpatrzona pozytywnie wtedy w dzień widzeń w danym Zakładzie Karnym możesz Go odwiedzić ... Zapytaj się kiedy są widzenia w ZK tam

I jeśli będziesz szedł na widzenie pamiętaj wez ze sobą Dowód Osobisty

W Bielsku jest tragedia z widzenia przede wszystkim czekaj na telefon od osadzonego powiedz mu aby wpisał cie na listę podaj mu niezbędne dane do tego. Od momentu zgłoszenia przez osadzonego abyś został wpisany do samego wpisania może minąć tydzień taki maja tam burdel niestety aha i zalecam iść stanąć w kolejce już o 5 bo może braknac numerów

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

gosc1012345 napisał:
King po pierwsze nie ma coś takiego że się ktoś zgłasza do Aresztu Śledczego,zgłosił się ale do Zakładu Karnego...

Nie pisz bzdur, uprzejmie poproszę. Jak najbardziej skazany może dostać nakaz stawienia się do aresztu śledczego.

Forg uprzejmie zaznaczam że jeśli ktoś jest wzywany do Odbycia Kary Pozbawienia Wolności to odbywa ją w Zakładzie Karnym gdzie jest na Prawach i Warunkach skazanego, a nie w żadnym Areszcie Śledczym gdzie ''siedzi'' się do sprawy i gdzie taka osoba ma status osoby podejrzewanej lub oskarżonej i gdzie o widzeniach decyduję Prokurura lub Sąd
Pozdrawiam

gosc1012345 napisał:
Forg uprzejmie zaznaczam że jeśli ktoś jest wzywany do Odbycia Kary Pozbawienia Wolności

... to może zostać wezwany do stawienia się w areszcie śledczym. I tam, po wykonaniu niezbędnych czynności wstępnych, zostanie zakwalifikowany do właściwego zakładu karnego. Lub pozostanie w tymże areszcie - bo areszty czasami posiadają oddziały (czasami zewnętrzne) gdzie przebywają skazani. I odbywają wówczas karę w areszcie.

Zostaje wezwany do Zakładu Karnego gdzie jest na warunkach karnych jako skazany i po Komisji Penitencjarnej zostaje albo w danym ZK albo jest przetransportowany do innego ZK ,przypominam że skazany na warunkach karnych może dzwonić z ZK a tymczasowo aresztowany nie może dzwonić z Jednostki , listy są cenzurowane przez Prokuratorę lub Sąd w przypadku Tymczasowego Aresztowania

Nie myl ZK i AŚ to to dwie to odrębne sprawy

Gość nie masz racji ogólnie czytając twój post wywnioskowalem że musi się wstawić w ZK i po komisji dalej zostaje w ZK lub transport mylisz się bo czasami aresztu działają jak ZK jak wspomniał forg

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

nie macie pojęcia o tym możesz się wstawić do Aresztu Śledczego ale jesteś na warunkach skazanego na Pawilonie czy Odziale Karnym nawet przed komisją Penitencjarną ale jak Wy wiecie lepiej to ok

Człowieku. Przeczytaj swoje wpisy z tego tematu.

gosc1012345 napisał:
możesz się wstawić do Aresztu Śledczego

gosc1012345 napisał:
King po pierwsze nie ma coś takiego że się ktoś zgłasza do Aresztu Śledczego,

"Możesz się stawić" a wcześniej "nie ma coś takiego, że się ktoś zgłasza do AŚ".

Napisałeś że niemożliwe, by podmiot liryczny tego tematu przebywał w areszcie śledczym - bo przecież trzeba się zgłosić do zk. A tymczasem jest to nieprawdą.

gosc1012345 napisał:

Tak jak pisali poprzednicy, dostał do aresztu śledczego i tam się zgłosił. Jak widać są takie możliwości.

powiedz mu aby wpisał cie na listę podaj mu niezbędne dane do tego.

Imię i nazwisko zna, ale czy jakieś inne dane są potrzebne?

przede wszystkim czekaj na telefon od osadzonego

Właśnie to mnie martwi, bo karty nie ma ale wziął ze sobą jakąś kaskę i tu dwa pytania, czy na kartę musi mieć zgodę dyrektora, czy można wysłać w liście i być pewnym, że mu nie zabiorą?

Kupiłem dziś na poczcie telegrosik, ale to jest doładowanie, czy potrzebuje taką plastikową (jak kiedyś była, a potem doładowanie) czy samo doładowanie (taki druczek) wystarczy?

Jeszcze mi się przypomniało, że wziął ze sobą troszkę kaski, pójdzie to na wypiskę czy mu zabiorą?

Tylko ten numer potrzebny z karty (PIN) on ma 12 czy 14 cyfr i numer dostepowy. Przeczytaj na wydruku instrukcję to bedziesz wiedzial.
Połowa pieniędzy zostanie zdeponowana na "żelaznej kasie", reszte będzie mial do dyspozycji.

Powrót