Pilna pomoc allegro.

• Autor wątku Autor wątku gabka2008
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gabka2008

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam mam pewien problem , zaczałem wystawiac rzeczy na allegro.. suwmiarki itp. jako ze niemam dzialalnosci gosp. nie moge wystawiac faktur. Moj obecny obrot nie przekroczyl 800zł. Dzisiaj rano dzwoni pan i wypytuje o suwmiarke (jest chamski i arogancki) w pewnym moemncie pyta sie czy wystawiam faktury ja odp ze nie a on ze w takim razie jestem w urzedzie skarbowym..Dzwonilem z innego nr i faktycznie koles tam pracuje.Teraz mam pytanie co mi za to grozi? aukcje usunalem.

Suwmiarki byly nowe i wystawiales je w sposob ciagly?

I prawdopodobnie nie placiles podatku od zysku?

W takim razie prawdopodobnie czeka Cie niemila wizyta w US, mandat i oplacenie podatku (dochody nieujawnione maja stawke 75%).

Były wystawione pierwszy raz , poprostu kiedys je kupilem z mysla o tym ze porozdaje bo byly po taniosci w srod rodziny znajomych etc. ale ze mi zostalo pare sztuk to wystawilem ..niewiem bbylo tam z 15 sztuk i tylko to.

[cytat="gabka2008":1lrbhrgb]Były wystawione pierwszy raz , poprostu kiedys je kupilem z mysla o tym ze porozdaje bo byly po taniosci w srod rodziny znajomych etc. ale ze mi zostalo pare sztuk to wystawilem ..niewiem bbylo tam z 15 sztuk i tylko to.[/cytat:1lrbhrgb]
Skoro były wystawione tylko raz to raczej nic ci nie zrobią a to była jedna aukcja wystawiona na której było np 15 sztuk??

Tak to była 1 aukcja na ktorej bylo 17 sztuk. SOrka ale myslalem ze bład był bo niewstawiało posta ,niewiem lag czy cus:)

ja tam sądzę że nic ci nie zrobią wiele ludzi wystawia więcej żeczy na allegro i nie odprowadza żadnego podatku mnie też z resztą polskie prawo denerwuje

[cytat="andriu94":2hg6cf5m] ja tam sądzę że nic ci nie zrobią wiele ludzi wystawia więcej żeczy na allegro i nie odprowadza żadnego podatku [/cytat:2hg6cf5m] no tak to jest usprawiedliwienie ... szkoda tylko ,ze malo skuteczne prawnie...:)

[cytat="andriu94":2hg6cf5m] mnie też z resztą polskie prawo denerwuje [/cytat:2hg6cf5m] mnie też niekiedy , ale co to zmienia...

Powrót