Pilna Pomoc

• Autor wątku Autor wątku Adams10
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adams10

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, mam wielki problem, dostałem dziś wezwanie do stawienia sie w ZK w celu odbycia kary 3 miesiecy pozbawienia wolności. Problem z tym,że nie dostalem żadnego wyroku nakazowego ,bo bym sie odwołał. Prawomocny wyrok stał się miesiac temu ,co teraz zrobić? Prosze o pomoc

Dlaczego nie odbierałeś korespondencji?

Odbieralem,nie wiem czy wogole wyrok był wysłany,gdyż teraz szukałem,ze jako podejrzany mialem obecność obowiązkową, i wyrok zapadl 15.02'2019r.

Adams10 napisał:
...Problem z tym,że nie dostalem żadnego wyroku nakazowego ,bo bym sie odwołał. Prawomocny wyrok stał się miesiac temu ,co teraz zrobić? Prosze o pomoc

Skąd masz te wiadomości?

Adams10 napisał:
...gdyż teraz szukałem,ze jako podejrzany mialem obecność obowiązkową, i wyrok zapadl 15.02'2019r.

Przy wyroku nakazowym, obecność?

Dostałem list ze tego i tego dnia będzie rozprawa dokładnie 15lutego, i wczoraj przyszedł list,że mam sie stawic w zk, na podstawie prawomocnego wyroku z dnia 15.02.2019r.

Co masz zrobić:

Spakować trochę ubrań, bieliznę, kapcie, szczoteczkę do zębów i się stawić w ZK

A wyslanie o wstrzymanie kary i prośba o odroczenie

Adams10 napisał:
A wyslanie o wstrzymanie kary i prośba o odroczenie

Prośba o odroczenie nie wstrzymuje wykonania kary. Skoro wyrok jest prawomocny nie wiele można zrobić. Kiedy masz termin stawiennictwa w ZK.

Tak ale prośba o wstrzymanie wykonania kary do momentu rozpoznania wniosku o odroczenie.

Sąd mysi wydać takie zabezpieczenie.

Nie ma co kombinować pakuj ciuchy i do paki 3 miesiące odpoczynku na więziennej pryczy luz

Dzwoniłem do sadu i na 8maja jest rozprawa o odroczenie, jednak wystalem też o wstrzymanie i prosbe do momentu nie doprowadzania mnie do ZK do momentu rozpoznania sprawy, jednak nie miala informacji co do tej sprawy,sprawdzała po numerach i też nie ma informacji czy zostal wydany wniosek o doprowadzenie czy nie.

Powrót